SportVestiZaječar info

I PORED BROJNIH PONUDA PRVOLIGAŠKIH I SRPSKOLIGAŠKIH KLUBOVA MILOŠ GARDIĆ KOMANDANT ODBRANE TIMOKA 1919 ODLUČIO DA OSTANE

Miloš Gardić (Foto: Novica Petković Skela)

FUDBAL : Miloš Gardić stub odbrane Timoka 1919 odigrao prvi deo sezone u velikom stilu. I pored brojnih ponuda, ove zime, prvoligaških i srpskoligaških klubova, sjajni štoper ostao veran jatu „belih labudova“ sa Timoka, na putu do Prve lige


ZAJEČAR. Timok 1919 je u prvom delu sezone primio najmanje golova u Srpskoj ligi Istok (13), a uz golmana Aleksandra Jovanovića stub odbrane „belih labudova“ sa Timoka bio je korpulentni štoper Miloš Gardić. Sve visoke lopte u kaznenom prostoru su njegov lak plen, jer ovaj sjajni fudbaler, osim svoje visine ima i odličan odraz pa je gospodar u šesnaestercu, sa minimalnim šansama da ga neki napadač rivala nadskoči u skoku. On prosto leti u vazduhu pred svojim, ali često, kada su prekidi, i pred protivničkim golom. Često postiže golove, ali i asistira…

Miloš Gardić je rođen 25. februara 1993. godine u Užicu. Fudbalsku karijeru je počeo u lokalnom Zlatiboru, sada članu srpske elite. Već kao pionir je prešao u Bežaniju, gde je 2010. godine, sa 16 godina ušao u prvi tim ovog kluba, tadašnjeg stabilnog prvoligaša. Osim Bežanije, sa uspehom je nosio i dresove prvoligaških ekipa Jagodine i Slobode iz Užica. Potom je bio stub odbrane srpskoligaških ekipa Zvižda iz Kučeva, Radničkog sa Novog Beograda, Grafičara, Radničkog iz Šida, Kolubare iz Kostolca, Sloge iz Petrovca na Mlavi, Timočanina iz Knjaževca… Sada je komandant odbrane Timoka 1919, koji teče uzvodno na putu povratka u Prvu ligu.

FK Timok 1919, jesenji šampion Srpske lige Istok (sezona 2020/ 2021. godinu), na čelu sa stamenim stoperom Milošem Gardićem (Foto: Novica Petković Skela)

-Igrao sam u mnogim klubovima, imam bogato iskustvo i maksimalno ga koristim na svim utakmicama „plavo belih“ sa Timoka. Pred našim golom dominiram u skok igri i lako otklanjam opasnost po naš gol, a kada su prekidi često se nađem u šesnaesteracu rivala, gde skokom pod nebo postignem pogodak, ili pak nakon skoka glavom asistiram nekom od naših navalnih igrača. Do sada, samo u srpskoligaškim klubovima, imam preko 200 odigranih utakmica, na visokom nivou, a iskustvo sam sticao i igrajući na prvoligaškim terenima – kaže visoki štoper Miloš Gardić, jedan od stubova odbrane Timoka, što se vidi i po broju primljenih golova minule jeseni.

Dobre igre nisu ostale nezapažene kod fudbalskih „vukova“?

-Mali broj primljenih golova (13) u prvom delu i liderska pozicija odličnog tima Timoka 1919 na tabeli, nisu ostale neprimećene na fudbalskom tržištu. Imao sam ove zime nekoliko interesantih ponuda od prvoligaških i srpskoligaških klubova, ali sve sam ih bez mnogo razmišljanja odbio, jer želim da branim „plavo bele“ boje Zaječaraca i u nastavku sezone. Pokušaćemo da odličnim partijama prvi presečemo pobedničku vrpcu i da kroz baraž izborimo plasman u Prvu ligu. A onda ću da razmislim da li ću sa velikim Timokom, u kome mi je lepo i osećam se izvanredno, da zajedničkim snagama, kao sada, gordo plovim prvoligaškim vodama, ili ću da potražim neki povoljan inostrani angažman, kako bi se obezbedio za budućnost – iskren je Miloš Gardić, skroman i lepo vaspitan mladić i komandant odbrane Timoka, sinonima sportskog Zaječara.

Ivan Vule Vučković, generalni sekretar plavo belih, kaže da je Gardić sjajan momak i odličan fudbaler.

Ivan Vule Vučković, generalni sekretar Timoka 1919 (Foto: Novica Petković Skela)

-Odlično se uklopio u naše jato, pruža sjajne partije na terenu, veoma je zahvalan igrač, skoro na svim pozicijama u timu, pa nam je baš drago što je odlučio da ostane u našim redovima, kako bi naša odbrana i u prolećnom delu prvenstva bila najbolja na srpskoligaškom Istoku, na putu do prvoligaškog društva. Svaki klub i svaki trener bi bio oduševljen i rado bi ga video u svom startnom sastavu. Zaista momak za primer, i drago mi je što služi za primer našim mlađim fudbalerima – ističe sa zadovoljstvom Ivan Vule Vučković, generalni sekretar Timoka 1919.

N. P.

FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button