KulturaVestiZaječar info

Glumici Vanji Ejdus uručena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na 31. Festivalu „Dani Zorana Radmilovića“

Glumici Vanji Ejdus sinoć je uručena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na 31. Festivalu „Dani Zorana Radmilovića“.

Nagradu je glumici na sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu uručio umetnički direktor zaječarskog teatra Miloš Đurišić.

Podsetimo, žiri 31. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u sastavu: dr Miroslav Radonjić, predsednik, Tanja Bošković i dr Duško Ljuština, članovi, većinom glasova je doneo odluku da nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Vanji Ejdus za za ulogu Aleksije Rajčić u predstavi „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“, po tekstu Đorđa Кosića, u režiji Juga Đorđevića, koprodukcija Narodnog pozorišta Beograd, Sterijinog pozorja Novi Sad i Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Vanja, koja zbog obaveza u Narodnom pozorištu u Beogradu,  nije bila  u mogućnosti da dođe u Zaječar i primi nagradu, obratila se tada putem video poruke u kojoj se videlo sa da su ona i njene kolege sa velikom radošću primile vest da je ona najbolja glumica 31. Festivala „Dani Zorana Radmilović“.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button