SportVestiZaječar info

FUDBAL – U KUPU NA TERITORIJI FS ZAJEČARSKOG OKRUGA TIMOK 1919 NANEO KATASTROFALAN PORAZ EKIPI VELIKE JASIKOVE

Zajednički snimak za uspomenu igrača Timoka 1919 i Velike Jasikove pre početka utakmice/Foto: Novica Petković Skela

FUDBAL – KUP UTAKMICA FS ZAJEČARSKOG OKRUGA: TIMOKOVCI VISOKO PORAZILI VELIKU JASIKOVU (14 : 0) I PLASIRALI SE U NAREDNO KOLO (UTORAK, 17,30 ), A RIVAL ĆE IM BITI OFK 019 KOJI JE POBEDIO KOSOVO IZ ZVEZDANA ( 3 : 1 ). SUSRET JE ODIGRAN BEZ PRISUSTVA PUBLIKE, ZBOG PANDEMIJE KORONOVIRUSA, A NA TERENU MEČ SU BEZ GREŠKE ODSUDILE TRI MLADE DAME IZ ZAJEČARA – MAJA, ANĐELA I TARA. ZA “BELE LABUDOVE” SA TIMOKA OGNJEN NIKOLIĆ I MILOŠ NIKOLIĆ POSTIGLI SU PO ČETIRI GOLA, A GOSTI PROPUSTILI PRILIKU DA POSTIGNU POČASNI POGODAK.

Igrači sa sudijama izlaze na teren/Foto: Novica Petković Skela

TIMOK 1919 – VELIKA JASIKOVA 14 : 0 ( 8 : 0 )

ZAJEČAR. Gradski stadion pod Kraljevicom. Bez gledalaca. Sudija: Maja Milojković (Zaječar) 7. Pomoćnici: Anđela Đorđević (Zaječar) 7 i Tara Nedeljković (Zaječar) 7. Delegat: Ivan Ćirić (Zaječar). Strelci: Ognjen Nikolić u 15, 21, 41, 45, Miloš Nikolić u 22, 35, 55, 58, Veljko Ranđelović u 28, Nemanja Milić u 32, Jovan Veljković u 63, 70, Ivan Dragićević u 80, Jovan Bogdanović u 90+2 minutu.

TIMOK 1919: Joksimović – (Markov -), Cvetković 7 (od 46. Veljković 7,5), Ranđelović 7, Aleksić 7, Ognjen Nikolić 8, Dragićević 7,5, Ristić 7 (od 46. Bogdanović 7), Kovačević 7,5, Milić 7 (od 46. LJupković 7), Miloš Nikolić 8, Rudić 7 (od46. Ilić 7). Trener: Vojkam Rajčić. Predstavnik kluba: Stefan Mladenović. Doktor: dr Slaviša Kostić.

Foto: Novica Petković Skela

VELIKA JASIKOVA: Kalinović 7, Pavlov 6, Krstić 6, Meganović 6 (od 70. S. Stojanović), Stanković 6, Petrović 6, Spasić 6 (od 76. Petrović -), F. Stojanović 6 (od 80. Marković -), A. Stojanović 6, A. Stojanović 7, Mihajlović 6, Rajić 6. Pomoćni trener: Darko Filipović. Predstavnik kluba: Dragiša Stojanović.

Foto: Novica Petković Skela

Igrač utakmice: Ognjen NIKOLIĆ (Timok 1919)

Pre početka utakmice minutom ćutanja fudbaleri su odali poslednju poštu nedavno preminulim Momčilu Pavloviću, generalnom sekretaru FSZO i Vojislavu Brašancu, asu Timoka i Bora i sa 196 golova najboljem strelcu svih vremena Jedinstvene srpske lige.

U susretu drugog kola kupa na području FS Zaječarskog okruga, kombinovan sastav novog (starog) srpskoligaša Timoka 1919 održao je čas fudbala nejakoj ekipi Velike Jasikove, članu Okružne lige Zaječar., a rezultat kvalitetnije i efikasnije igre je čak 14 rupa u mreži gostiju (14:0). U ovom susretu, koji je odigran pred praznim tribinama zbog pandemije koronovirusa, pitanje pobednika nije se postavljalo ni jednog trenutka, već samo sa koliko će golova gosti napustiti teren. Golovi su se ređali kao na filmskoj traci, a da su fudbaleri Timoka nastupili u najjačem sastavu i sa novajlijama koji su ovoga leta pojačali klub, ali su ovoga puta susret posmatrali iz lože na stadionu, bez dileme rezultat bi bio rukometni.

Najbolji akteri ovog neravnopravnog susreta bila su dva poletarca “plavo belih” sa Timoka – Ognjen Nikolić i Miloš Nikolić koji su po četiri puta zatresli mrežu solidnog golmana Saše Kalinovića, koji je u nekoliko navrata
bravurozno intervenisao i spasao čiste golove.

Miloš Nikolić, FK Timok/Foto: Novica Petković Skela

U prvom delu, pred odlazak na odmor, napadač gostiju Marko Mihajlović je bio u lepoj prilici da postigne počsasni pogodak ali je odlično intervenisao golman Davor Joksimović i sprečio Velikojasikovčane da se bar malo raduju.

U drugom poluvremenu trener Timokovaca Vojkan Rajčić i pomoćni trener gostiju Darko Filipović, pružili su priliku svim igračima sa klupe za rezervne igrače.

-Mi smo kvalitetniji i daleko fizički spremniji od gostiju iz Velike
Jasikove, kojima svaka čast za borbenost na terenu. Sve golove smo postigli
posle lepih i uigranih akcija, a naravno da nam je drago što smo obojica
postigli po četiri pogotka. Nadamo se da ćemo biti ekikasni i u prvenstvu –
kažu u glas četvorostruki strelci Ognjen Nikolić i Miloš Nikolić.

Susret je protekao u prijateljskoj atmosferi, bez i jednog namernog
prekršaja, što je omogućilo da mlade dame, talentovani delioci pravde iz
grada na dva Timoka – Maja Milojković, Anđela Đorđević i Tara Nedeljković,
bez kartona i bez primedbi okončaju ovaj neravnopravan susret, a pohvale za suđenje bez greške dobile su i od delegata meča Ivana Ćirića iz Zaječara.

Foto: Novica Petković Skela

U polufinalu kupa na području GFS Zaječar Timokovci dočekuju mesnog zonaša OFK 019, koji je posle obrta pobedio Kosovo iz
Zvezdana (3:1). Pobednik iz tog susreta sastaće se u finalu kupa GFS
Zaječar sa ekipom Kablova.

Nakon toga, u nastavku kupa FSZO sastaće se pobednik
GFS Zaječar sa pobednikom OFS Boljevac, odnosno pobedniik OFS
Knjaževac sa pobednikom OFS Sokobanja. Pobednici ovih mečeva sastaće se u finalu kupa na teritoriji FS Zaječarskog okruga.

N. P.
FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close