VestiZaječar info

Fondacija Divac: Otvoren konkurs za program „Medijska pismenost mladih“

Fondacija Ana i Vlade Divac započinje sa procesom prikupljanja prijava za program „Medijska pismenost mladih“ koji se sprovodi u okviru projekta „Jačanje uloge mladih u promovisanju većeg međusobnog razumevanja, konstruktivnog narativa, poštovanja različitosti i poverenja“ koji je podržan od strane UN agencija.

Program „Medijska pismenost mladih“ je koncipiran sa ciljem da unapredi veštine i kapacitete mladih ljudi o medijskoj pismenosti i kritičkom mišljenju, kao i o izveštavanju o temama kao što su: rodno zasnovana diskriminacija, onlajn govor mržnje, dijalog i prevencija nasilja, toksični maskulinitet, rodna ravnopravnost, rodni stereotipi i dr.

Program „Medijska pismenost mladih“ namenjena je mladima između 18 i 30 godina koji žele da unaprede svoja znanja iz navedenih oblasti i da kroz praktičan rad steknu nove veštine.

„Pozivamo studente, mlade medijske profesionalce, članove omladinskih organizacija i pojedince koji se bave medijskim izveštavanjem i zainteresovani su, da se prijave na konkurs do 31. januara ove godine“, poručuju iz Fondacije.

Uslovi za prijavu kandidata:

-interesovanja – da se bave nekom od sledećih oblasti: mediji, novinarstvo, kultura, sport, umetnost, aktivizam i civilni sektor
-da su ambiciozni i spremni da kontinuiranim učenjem grade svoju karijeru
-da se bave pitanjima medija, izveštavanja u medijima, fenomenom lažnih vesti, rodne ravnopravnosti, stereotipima, govorom mržnje na internetu, prevencija nasilja i sl.
-da su spremni da stečena znanja primene u praksi
-da, ukoliko budu izabrani, preuzimaju obavezu da učestvuju u radu celokupnog treninga i kreiranju kampanje na kraju mentorskog rada.

Zainteresovani mogu popuniti ONLINE PRIJAVU najkasnije do 31. januara ove godine.

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu pisati na mejl: marija.jovanovic@divac.com.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button