KnjaževacSlobodno vremeSportVesti

Festival punog Meseca – Doživite zvezdano nebo i svitanje na vrhovima Stare planine

Moon fest – Festival punog Meseca, biće organizovan u noći između 24. i 25. jula na Staroj planini. To će biti idealna prilika da se ljubitelji prirode i mladi iz svih krajeva okupe na Midžoru, dožive svitanje, jutro i „buđenje“ planine, čiji predeli ostavljaju bez daha.

Programom je predviđeno okupljanje učesnika akcije do 23.00 sata na Babinom zubu, nakon čega će biti organizovano posmatranje zvezdanog neba, a predviđen je i edukativni deo o svemiru.

Polazak ka Midžoru predviđen je za jedan sat posle ponoći, a organizatori napominju da će se grupa kretati lagano, da ne bi prerano došla na vrh. Dolazak na Midžor, posmatranje svitanja i izlaska sunca sa ovog impozantnog vrha, što predstavlja neverovatan doživljaj, predviđeni su u terminu od 4.30 do 5.30.

Dužina staze je oko 20 kilometara ukupno, a najviša tačka je na 2169 metara nadmorske visine.

Oni koji su već doživeli zvezdano nebo, svitanje i jutro na Staroj planini, kažu da ovi predeli u zoru, kada se divlji svet budi, izgledaju fascinantno, ali i da treba imati u vidu da je na vrhu veoma hladno.

Organizator noćnog uspona na Midžor u noći punog meseca je Turistička organizacija opštine Knjaževac, a biće obezbeđivan od strane spasioca „Gorske službe spasvanja Srbije“.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button