VestiZaječar info

Počela pojačana kontrola saobraćaja

Pojačana kontrola saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 19. do 25. jula ove godine sprovode akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa.

Ova akcija sprovodi se u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL).

Saobraćajna policija u okviru akcije kontinuirano sprovodi pojačanu kontrolu teretnih vozila, kao i autobusa kojima se vrši prevoz putnika u unutrašnjem i međunarodnom prevozu.

Tokom sprovođenja akcije, vršiće se kontrola posedovanja propisane dokumentacije za vozila i vozače, tehničke ispravnosti vozila, psihofizičkog stanja vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da, ukoliko posumnjaju u tehničku neispravnost autobusa kojim se prevoze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije, na broj telefona 064/892-2121. Nakon prijave, patrola saobraćajne policije izaći će na teren i izvršiti kontrolu autobusa i vozača.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button