VestiZaječar info

EU PRO objavio drugi poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

EU PRO podrška EU razvoju opšina raspisuje drugi javni poziv za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća za područje 99 opština u Srbiji (Šumadija, Zapadna, Istočna i Južna Srbija). Svih 8 jedinica lokalne samouprave sa teritorije koju pokriva Regionalna Privredna Komora Zaječar su na tom spisku.

Korisnici su: preduzetnici, mikro i mala preduzeća registrovana za proizvodnju u periodu između 1. januara 2014. godine i  31. decembra 2018. godine. Isključena je: primarna poljoprivreda (kupovina opreme za pakovanje, sortiranje, preradu i zamrzavanje poljoprivrednih proizvoda nije isključena iz poziva), proizvodnja duvana, alkohola, oružja i vojne opreme, proizvodnja i trgovina naftom, igre na sreću i sl. i ostale kontrolisane supstance i proizvodi; obavljanje građevinskih radova; proizvodnja čelika i sintetičkih vlakana i eksploatacija uglja; preduzeća za pružanje usluga.

Poziv za podnošenje predloga otvoren je do 10. novembra ove godine, a ukupan iznos sredstava poziva je 2,5 miliona evra.

Sredstva su bespovratna, a trajanje projekta i svih planiranih aktivnosti ne mogu trajati duže od 9 meseci. Sredstva se dodeljuju za nabavku opreme i uvođenje usluga.

Opširnije na linku. 

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close