KulturaVestiZaječar info

Dečija nedelja u Zaječaru: SVET PO MERI DECE, UZ BOGAT PROGRAM

Povodom obeležavanja Dečije nedelje, koja se tradicionalno održava početkom oktobra, Matična biblioteka „Svetozar Marković” u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar organizuje humanitarnu akciju „Drug drugu”. U okviru akcije, u novim prostorijama Crvenog krsta, tokom ove nedelje, organizovano je prikupljanje garderobe, igračaka, đačkog pribora i knjiga. Sve što tokom akcije bude prikupljeno, biće uručeno onima kojima je pomoć najpotrebnija.

U holu Doma kulture u Kotlujevcu, mališani su mogli da pogledaju i izložbu knjiga o deci, roditeljstvu, vaspitanju i igri iz bibliotečkog fonda.

“Matična biblioteka četvrtu godinu zaredom organizuje bogat programa koji obuhvata i učešće dece. Ono na šta smo posebno ponosi je organizovanje humanitarne akcije koju smo naslovili “Drug drugu”. U prethodnim akcijama smo imali zaista divan odaziv. Ove godine, nedelju organizujemo uz mali slogan “Da voliš i imaš” i “Da imaš i da deliš”, da nekome kome je to zaista potrebno izmamimo i osmeh”, rekla je Suzana Marinković, bibliotekar.

Ove nedelje je predstavljena i postavka knjige iz bibliotečkog fonda koje se tiču razvoja deteta, igre, roditeljstva.

“Postavka naše izložbe obuhvata čak i radove sa dečijih radionica, a imamo i urađena dva plakata moje koleginice Ivane Kostić, koja inače radi kolaže za naša dešavanja, a koji daju posebnu draž ovoj izložbi. U postavci se nalaze i raritetna izdanja čak iz 50-tih, 60-tih i 70-tih godina prošlog veka. U pitanju su Diznijeve slikovnice sa originalnim crtežima likova. Imamo Petra Pana iz 1957. godine i Mikijev izlet iz 1958. godine”, dodala je Marinković.

Danas, 3. oktobra, u sali Muzičke škole, od 18.00 sati biće priređena dečija predstava “Strašna priča”, profesora Stevana Jovanovića i učenika iz OŠ „Desanka Maksimović”, čiji je tekst radila Ana Đokić.

U petak, 4. oktobra, u sali Muzičke škole, u 18.00 sati,  biće održan prikaz knjige Nevene Lovrinčević, pod nazivom  “Disciplina bez batina”, koju će predstaviti vaspitači PU „Đulići” Suzana Vitomirović i Željka Stanković.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close