DruštvoVestiZaječar info

Drugi pišu – KURIR: Pozitivne na kovid poslali kućama

List Kurir danas se bavi nepropisno zbrinutim pacijentima inficiranim koronom u Zaječaru

List Kurir se u današnjem izdanju bavi situacijom u Zaječaru navodeći da je 15 zaraženih, kojima je rezultat testiranja na koronu saopšten tokom vikenda, poslato kućama umesto da budu zadržani u nekoj kovid bolnici, kako bi trebalo po proceduri. I dalje važi odluka od 7. aprila da svi oboleli moraju da idu u bolnice i da nema kućnog lečenja, bez obzira na to što neko i nema simptome, a što je pre nekoliko dana za ovaj list, kako se u tekstu navodi, potvrdila i prof. dr Darija Kisić Tepavčević.

Zaraženi Zaječarci su, kako saznaje Kurir, među njih 36 koji nemaju simptome kovida 19, a koji su testirani jer je trebalo da se prvi put posle ukidanja vanrednog stanja vrate na posao u zaječarskim javnim ustanovama.

Kako navodi ovaj list, pošto je tim povodom izbio skandal, juče su oboleli pozvani iz Zdravstvenog centra da se spreme za odlazak u bolnicu, te da po njih šalju vozila.

– Prestravljena sam! Usmeno nam je za vikend rečeno da smo pozitivni i pušteni smo kućama. Sada nas zovu da se vratimo na infektivno odeljenje ZC, gde leže teški kovid pacijenti i oni koji boluju od drugih infektivnih bolesti. Nemam nijedan simptom, a još nisam ni zvanično dobila rezultate testiranja. Moji ukućani su negativni, kao i cela šira porodica – rekla je za Kurir Dijana Stanić (34). Ona je navela i da je za vikend pitala dr Nenada Ristovića, načelnika infektivnog odeljenja, može li, pošto ima uslova za to, da se skroz izoluje od svojih članova porodice:

– Rekao mi je da nema potrebe, samo je neophodno da nosim masku i rukavice. Ovo je igranje sa nama. Niko od nas ne želi da se vrati na infektivno odeljenje.

Dr Miroslav Stojanović, direktor ZC u Zaječaru, kazao je za Kurir da tokom vikenda nije bio tu, a da je sve saznao juče ujutru, kao i da tih 15 pozitivnih moraju u bolnicu.

– Dvoje iz te ekipe hospitalizovano je u Beogradu. Svi pozitivni su pregledani, urađeni su im snimak pluća i laboratorija, ništa tu nije bilo usmeno. Čekam dr Ristovića da vidim šta se to desilo za vikend, rekao je Stojanović za Kurir.

Ovaj beogradski list navodi i da Dr Ristović nije odgovarao na pozive i poruke do zaključenja broja, a gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, je za Kurir rekao da ne želi da se meša.

– Ne želim da se mešam u odluku struke da se ti ljudi posle dobijanja pozitivnih rezultata puste kućama. Nisam lekar, infektolog, virusolog, već ekonomista. Jesam na čelu kriznog štaba, ali nije u mom domenu da donosim medicinske odluke.

Izvor
KURIR
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close