DruštvoVestiZaječar info

BESPLATNE RADIONICE za žene iz Zaječara i okoline – „Osnaživanje žena na tržištu rada i razvoja malih biznisa“

U Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru će od 10. do 12. jula biti održane besplatne radionice u sklopu projekta „Osnaživanje žena na tržištu rada i razvoja malih biznisa“.

Ove radionice treba da ohrabre pripadnice ženske populacije da aktivnije učestvuju na tržištu rada, da pokrenu sopstveni biznis ili lakše same pronađu posao. Namenjene su ženama sa teritorije Zaječara, članicama ženskih udruženja, ženama koje su nezaposlene ili su tek započele svoj posao.

Sve zainteresovane kandidatkinje mogu da se prijave do sutra. Prijava je na mail adresi onasnazivanje@fondb92.org. Treba poslati ime i prezime, kontakt telefon, mail adresu i radni status. Osim opštih podataka, kandidatkinje mogu da pošalju do 5 rečenica o sebi i svom radnom iskustvu, ukoliko ga imaju. Kako bi radionice bile što prilagođenije učesnicama, savetuje im se da popune anonimnu anketu. Potvrdu o učešću na radionicama i agendu će dobiti do 9. jula.

Modul pod nazivom “Poslovna komunikacija” će obeležiti prvi dan susreta. On treba da razvije veštine komunikacije koje su od ključnog značaja u radnom okruženju.

Radionica “Veštine za traženje zaposlenja i pokretanje sopstvenog biznisa” se održava drugog dana. Učesnice će moći da izberu i testiraju svoje poslovne ideje. A ukoliko su u potrazi za zaposlenjem da se pripreme za razgovor za posao sa potencijalnim poslodavcem i osposobe se da same napišu dobru radnu biografiju.

Treći deo obuke “Prikupljanje sredstava za poslovanje udruženja ili sopstvenog biznisa” obučiće učesnice gde i kako da pronađu informacije o dostupnim subvencijama za pokretanje ili unapređenje posla i kako da uspešno popune prijavni formular.

Broj učesnica radionica je ograničen. Prednost prilikom odabira će imati kandidatkinje koje su nezaposlene ili su vlasnice mikro biznisa i potrebna im je podrška u razvoju. Sve polaznice koje prođu celokupnu obuku dobiće sertifikat kao potvrdu o učešću.

Organizatori radionice će se zbog trenutne epidemiološke situacije pridržavati svih mera i preporuka. U cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, svim učesnicama biće obezbeđene maske, kao i alkohol za dezinfekciju.

Ovaj projekat sprovodi Fond B92 a podržan je od strane UN WOMWN-a (Agencija osnovana od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i posvećena je ostvarivanju rodne ravnopravnosti i osnaživanju žena) u okviru projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti”. I finansira ga Evropska unija.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close