DruštvoVestiZaječar info

OSNOVNA ŠKOLA u Rgotini dobija informatički kabinet

Građani su prethodnih dana glasanjem na zvaničnoj Fejsbuk stranici mts Tvoj svet odabrali još 20 škola u Srbiji koje će Telekom Srbija, u okviru projekta “Stvaramo znanje”, opremiti savremenim informatičkim kabinetima. Među njima je i Osnovna škola “Jeremija Ilić Jegor” u Rgotini.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pomaže da se ovaj projekat realizuje. I ove godine je predložilo 40 škola koje su učestvovale na konkursu. Da bi računarski kabineti bili ravnomerno raspoređeni širom Srbije, škole su podeljene u četiri geografske regije, a Telekom Srbija će opremti savremenim računarskim kabinetima po pet škola sa najvećim brojem glasova iz svake od regija.

Osnovna škola “Jeremija Ilić Jegor” u Rgotini jedina je sa teritorije Zaječara koja je konkurisala i koja će zahvaljujuči najvećem broju glasova u gupi “Jugoistok” dobiti informatički kabinet za đake.

Projekat “Stvaramo znanje” formiran je sa ciljem da pruži podršku najmlađim pokretačima – osnovcima radi unapređivanja njihove digitalne pismenosti i proširivanja znanja i deo je krovnog programa “Pokrećemo pokretače” kojim Telekom Srbija osnažuje institucije i pojedince da se osmele i u svom okruženju šire pozitivne promene.

Ostale škole koje će Telekom Srbija opremiti modernim računarskim kabinetima su: OŠ „Jovan Cvijić“ iz Loznice, OŠ „Gavrilo Princip“ iz Zemuna, OŠ „Filip Kljajić Fića“ sa Čukarice, OŠ „Olga Petrov“ sa Palilule i OŠ „Milisav Nikolić“ iz Boževca za region Beograda, za područje Sever to su OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bajmoka, OŠ „Nikola Tesla“ iz Bačke Topole, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Lovćenca, OŠ „Dositej Obradović“ iz Opova i OŠ „Isidora Sekulić“ iz Šajkaša, za područje Zapad to su OŠ „Nikola Tesla“ iz Pribojske Banje, OŠ „Momir Pucarević“ iz Akmačića, OŠ „Sveti Sava“ iz Trstenika, OŠ „Kirilo Savić“ iz Ivanjice i OŠ „Julijana Ćatić“ iz Stragara, dok su u regionu Jugoistok izglasane još i OŠ „Radoš Tošić“ iz Istoka, OŠ „Petar Kočić“ iz Zubinog Potoka, OŠ „Braća Aksić“ iz Lipljana i OŠ „Drinka Pavlović“ iz Kuršumlije.

Opremljenost škola računarima je važan preduslov da osnovci steknu znanje iz oblasti informatike, a protekli meseci su pokazali koliko je važno da đaci budu informatički pismeni i osposobljeni za online učenje i komuniciranje.

Odluka nadležnih institucija da se za učenike prvog razreda osnovnih škola od septembra ove godine uvede novi predmet „Digitalni svet“ je korak ka većem stepenu informatičke pismenosti. Na taj način će se učenici od samog početka školovanja bolje upoznati sa digitalnim tehnologijama.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close