SportVestiZaječar info

„BELI LABUDOVI“ SA TIMOKA BRUSE FORMU NA ZLATIBORU

Ekipa Timoka 1919 na treningu na Zlatiboru (Foto: Ivan Đorđević Borota)

Timokovci se od juče (četvrtak) nalaze na desetodnevnim pripremama na Zlatiboru, gde će odigrati i nekoliko kontrolnih utakmica. Na startu nove sezone na prvoligaškoj pozornici, uvereni su da će spremno dočekati premijerni susret u gostima sa Zlatiborom, bivšim članom srpske elite


ZAJEČAR. Nakon desetodnevnog paklenog rada na Gradskom stadionu pod Kraljevicom i odigrane prijateljske utakmice sa novim srpskoligašem Hajduk Veljkom u Negotinu (7:0 za Timok), fudbaleri prvoligaša Timoka 1919 juče (četvrtak) su otputovali na desetodnevne visinske pripreme u poznatom letnjem sportskom centru na Zlatiboru. Na put su krenula 24 fudbalera, koji će pod vođstvom trenera Vojkana Rajčića i njegovih saradnika Gorana Stankovića, zatim kondicionog trenera Ivana Nanića i trenera golmana Ivana Đorđevića Borotu, vredno da se pripremaju za novu sezonu, na prvoligaškom nivou, koja startuje već 7. avgusta. A u prva dva kola Timokovci gostuju najpre kod Zlatibora, a sedam dana kasnije i kod Radničkog u Sremskoj Mitrovici, a tek u trećem kolu (21. avgusta) biće domaćini, na stadionu pod Kraljevicom ekipi IMT sa Novog Beograda.

Treneri Timoka 1919 – s desna na levo: Ivan Nanić, kondicioni trener, Ivan Đorđević, trener golmana, Vojkan Rajčić, šef struke, Goran Stanković, trener, Miroslav Trujkić, trener (Foto: Novica Petković Skela)

Ispred uprave, kao vođa puta, krenuo je direktor kluba Ivan Vule Vučković, a pridružiće mu se na nekoliko dana i predsednik Branimir Branče Đorđević. Zajedno će brinuti da svi fudbaleri i stručni štab imaju uslove za nesmetan rad.

Ekipa Timoka 1919 na treningu na Zlatiboru (Foto: Ivan Đorđević Borota)

-Na sportskim terenima na Zlatiboru imaćemo izvanredne uslove za treninge a planirano je da odigramo i nekoliko kontrolnih utakmica, sa ekipama iz okoline, ili koje se budu tamo pripremale u periodu kada i mi. Očekujem od svih igrača da pruže maksimum i da se dobro spreme, jer nas već od prvog kola očekuju teške utakmice i borba za svaki bod. Na pripremama će se ostalim kandidatima za najbolji sastav, priključiti još nekoliko igrača, a ko bude zadovoljio postaće novi član jata „belih labudova“ – rekao je Branimir Branče Đorđević, predsednik Timoka 1919.

(Foto: Ivan Đorđević Borota)

Sa Zlatibora juče nam se telefonom javio Ivan Đorđević Borota, bivši čuvar mreže Timoka i Kristala, a sada trener golmana.

Prvi golman Timoka 1919 podiže formu na treningu na Zlatiboru (Foto: Ivan Đorđević Borota)

-Predivno je ovde na Zlatiboru. Uslovi za treninge su izvanredni, a treniraćemo dva puta dnevno po 80 minuta. Pre podne na terenu sa veštačkom travom, a po podne na travnatom terenu. Moramo strogo da se pridržavamo satnice, kako bi ispoštovali termine, jer pre i posle nas termini su rezervisani i za ostale ekipe, koje se ovde pripremaju za novu sezonu. Sa nekima od njih odigraćemo i kontrolne susrete, da vidimo dokle smo stigli, kako u fizičkom delu priprema, tako i na podizanju forme. Na rukovodstvu kluba, i naravno u dogovoru sa stručnim štabom, je da zakaže što više provera – rekao nam je u telefonskom razgovoru trener golmana Ivan Đorđević Borota, specijalista za rad sa čuvarima mreže.

N. P.

FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA I IVAN ĐORĐEVIĆ BOROTA

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button