BorDruštvoMladi to moguVesti

Želiš da budeš vatrogasac – spasilac? Prijavi se! 12 polaznika obučavaće se za potrebe vatrogasno-spasilačkih bataljona na području Borskog okruga

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije upisaće 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Među 300 budućih članova vatrogasno-spasilačkih ekipa sedam polaznika obučavaće se za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Bor. Na području Borskog okruga tri polaznika biće angažovana još za potrebe Vatrogasno–spasilačkog odeljenja Donji Milanovac, jedan za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Majdanpek i jedan polaznik za potrebe Vatrogasno–spasilačkog odeljenja Negotin.

Pravo učešća na konkursu imaju svi državljani Republike Srbije koji najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa.

Takođe, uslov je da polaznik nema manje od 19, a više od 30 godina starosti, da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova i da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije.

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 1. jula dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

Ukoliko želite da postanete vatrogasac – spasilac i zasnujete radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova, sad je prava prilika da se prijavite. Konkurs traje do 25. maja 2021. godine.

Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku http://www.copo.edu.rs.


Ovaj medijski sadržaj objavljen je u okviru projekta „Mladi to mogu“. Projekat „Mladi to mogu“, sufinansiran je iz budžeta Grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button