KulturaVestiZaječar info

Završen takmičarski deo Festivala malih pozorišnih formi: Izvedena monodrama “Don Žuan iz Leušić”

Pretposlednje večeri 2. Festivala malih pozorišnih formi u Centru za kulturu u Кotlujevcu izvedena je monodrama „Don Žuan iz Leušića“, Srpske scene pozorišta „Merlin“ iz Temišvara. Autor teksta je Borisav Atanasković, a režiju i scensku postavku potpisuje Madalina Petre Gitesku. Igra Marko Adžić.

Кomad govori o naizgled velikom ljubavniku Rajku Ričeviću koji govori o burnom životu protraćenom sa 13 žena, ali ga i dalje muči seta za velikom ljubavlju. Svaka od njih ostavlja dubok trag na njegovoj koži i srcu, ali nijedna kao prva žena, Perunika, zbog koje uporno i iznova pravi sve te ljubavne promašaje, sadržaj je monodrame koju je publika odlično prihvatila.

Prema rečima glumca Marka Adžića, on je 2005. godine došao do teksta Borisava Atanaskovića „Don Žuan iz Leušića“ koji je bio napisan kao radio drama i odradio je komad kao svoju diplomsku predstavu. Vratio se ovoj monodrami posle desetak godina, a večeras je izvedena premijera predstave u Srbiji

Ovo je poslednja predstava koja je izvedena u takmičarskom delu 2. Festivala malih pozorišnih formi. Večerašnja monodrama „Кod kuće /Кabul“ Scene „Radionica“ Narodnog pozorišta iz Beograda, u izvođenju Dušanke Stojanović Glid biće odigrana u čast nagrađenih. Početak je u 18:00 sati.

Foto: Tatjana Galić Zetović

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close