VestiZaječar info

Zaječarski Radio klub “Timok” organizuje kurs za radioamatere

Radio klub “Timok” organizuje kurs za radioamatere od 7 do 107 godina.

Radioamaterizam je hobi koji ne zna za granice, a u okviru toga postoje mnogo aktivnosti i gotovo da svako može pronaći neki segment koji njemu odgovara. Za najmlađe članove organizuju se domaći i međunarodni kampovi u okviru kojih učesnici usavršavaju svoja postojeća znanja i veštine i upoznaju druge radioamatere iz zemlje i inostranstva.

“Za one koji su sportski orijentisani u okviru radioamaterizma postoji disciplina Amaterska radio goniometrija (ARG) kod koje pomoću radio prijemnika i karte terena pronalazite sakrivene predajnike na terenu. U ovoj disciplini organzuju se domaća i međunarodna takmičenja. Naš radio klub je prošle godine u sezoni zauzeo treće mesto u Srbiji”, kažu u Radio klubu “Timok”.

Članovi radio kluba učestvovali su i kao deo reprezentacije Srbije na Balkanskim, Evropskim i Svetskim šampionatima.

Osim takmičenja u Amaterskoj radio goniometriji, članovi kluba učestvuju i beleže zapažene rezultate u domaćim i međunarodnim takmičenjima na radio talasima. Za one koji nemaju takmičarske ambicije radio amatirizam je hobi koji mogu svkodnevno da upoznaju nove prijatelje na radio talasima.

Radio amateri su oduvek bili ljudi koji vole da eksperimentišu, da sami prave svoje radio uređaje, pa je konstruktorska sekcija i rad takođe zastupljen.

Zainteresovani za ovaj hobi treba da popune podatke na linku ili slanjem poruka na mali: yu1acr@yahoo.com.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close