VestiZaječar info

ZAJEČARSKI IZVIĐAČI I OVE GODINE MEĐU NAJBOLJIMA U SRBIJI (FOTO)

Minulog vikenda u Nišu je održan Izviđački stroj, tradicionalna godišnja aktivnost Saveza izviđača Srbije, na kojoj se dodeljuju odlikovanja najboljim jedinicama i pojedincima, članovima Izviđačke organizacije.

Na ovogodišnjem Izviđačkom stroju u Nišu, koji je juče održan u Domu Vojske Srbije, Odred izviđača ,,Đorđe Simeonović“ proglašen je za ,,Odred orlova“. Zvanje „Odred orlova“, predstavlja najviše zvanje koje jedinice Saveza izviđača Srbije mogu dobiti za izvanredan rad u protekloj izviđačkoj godini.

Načelnik Odreda Željko Đokić dobio je najveće izviđačko zvanje ,,Izviđač orao“, čime je Odred svrstan u jedanaest najboljih odreda u Srbiji u 2019. godini. Pored dobijenih zvanja, pojedini članovi Odreda su dobili odlikovanja za deset i dvadeset godina rada u izviđačkoj organizaciji.

Dobitnik zlatnog javorovog lista je Saša Nikolić, dok su Branislav Živić, Ivan Stefanović i Radomir Mirčić, dobili srebrni javorov list sa zracima.

Dva istaknuta člana zaječarskih izviđača Predrag Nicić – Nica i Nebojša Neli Simeonović dobitnici su Plakete „Dr Miloš Đ. Popović“ koja se dodelјuje izviđačima, odredima, savezima, prijatelјima organizacije i drugim zaslužnim pojedincima i organizacijama koji neprekidno rade najmanje 25 godina i koji su naročito doprineli ostvarivanju cilјeva i zadataka i ukupnoj društvenoj afirmaciji Saveza.

Odred izviđača ,,Đorđe Simeonović“ na ovogodišnjem izviđačkom stroju u Nišu predstavljalo je četrdesetak izviđača, mahom mladih pčelica i poletaraca koji su prvi put na ovakvoj svečanosti.

Nakon toga izviđači su posetili logor na Crvenom krstu i niška tvrđava.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close