KulturaVestiZaječar info

Zaječarska biblioteka obeležava Dečiju nedelju: Akcija „Drug drugu“, druženje sa Vesnom Aleksić, izložbe…

Dečije odeljenje Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru će i ove godine, Dečiju nedelju obeležiti različitim aktivnostima.

Tokom cele nedelje, kao i ovih godina, u saradnji sa Crvenim krstom grada Zaječara i njihovim volonterima, biće realizovana humanitarna akcija „DRUG DRUGU“. U okviru akcije, prikupljaće se odeća, obuća, školski pribor, igračke, ćebad, oprema za bebe. Crveni krst će sve prikupljeno, raspodeliti najugroženijoj deci na teritoriji grada.

Kao poseban događaj, zaječarska biblioteka izdvaja gostovanje književnice i dečijeg pisca, Vesne Aleksić, u čijim pričama i romanima uživaju kako deca, tako i odrasli.

„Naši drugari iz OŠ „Desanka Maksimović”, učenici IV1, učiteljice Selene Avramović, za to druženje pripremili su scenski prikaz likova iz slovenske mitologije, po tekstu knjige „Kaljavi konj”, koja je najčitanija knjiga naše gošće“, kažu u zaječarskoj biblioteci.

Druženje sa Vesnom zakazano je za utorak, 3. oktobar, u sali Muzičke škole, sa početkom u 13.00 časova.

„U petak, 6. oktobra, biće otvorena izložba radova na temu „Priča o mom kućnom ljubimcu” koju ste ,,pričali“ i pričom i crtežom. U zavisnosti od broja pristiglih radova izložba će biti postavljena i sledeće nedelje. Radujemo se našem druženju“, poručuju iz biblioteke.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button