KulturaVestiZaječar info

Zaječarci jedini predstavnici Srbije na Međunarodnom festivalu „Etno ritmi“ u Bugarskoj

Pod pokroviteljstvom grada Zaječara, proteklog vikenda tri seoska kulturno-umetnička društva, iz Gamzigrada, Rgotine i Vražogrnca, učestvovala su na Međunarodnom Festivalu “ETNO RITMI” u poznatom bugarskom letovalištu “Zlatni pjasci” kod Varne.

Osim zaječarskih folklornih ansambala, koji su bili jedini predstavnici Srbije, učestvovali su i folklori iz Turske, Litvanije, Severne Makedonije, Grčke, Velsa, Mađarske, Poljske, Ukrajine, Moldavije i Bugarske.

KUD-ovi su putovali u pratnji Nelija Nikolića, predstavnika Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centra za kulturu „Zoran Radmilović“, Ustanove koja je organizator putovanja.

Boravak u Bugarskoj iskorišćen je i za nastavak razgovora sa predstavnicima Turističke organizacije Varne o organizovanju Prvog međunarodnog festivala pod nazivom „BALKAN ŠIRI KOLO KRAJ TIMOKA“ 7. i 8. oktobra ove godine u gradu na Timoku, na kome će osim domaćih folklore, učestvovati i foilklorni ansambli iz Bugarske i Rumunije.

Inicijativu za organizaciju ovog festivala pokrenuli su početkom godine gradonačelnik Zaječara i predstavnici bugarskog grada Varna.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button