VestiZaječar info

Zaječar: Raspisan konkurs za dodelu materijala i/ili opreme u okviru projekta „Kad žene vode – faza II“

U okviru projekta „Kad žene vode – faza II“, Grad Zaječar je raspisao konkurs za dodelu materijala i/ili opreme.

Dodeljeni materijal i/ili oprema imaju za cilj unapređenje i razvoj seoskog turizma i obezbeđenje kvalitetnih ugostiteljskih usluga u seoskim turističkim domaćinstvima i poljoprivrednim gazdinstvima ili ugostiteljskom objektu domaće radinosti na teritoriji grada Zaječara, a samim tim i unapređenje ruralne ekonomije i kvaliteta života na seoskom području.

Ciljna grupa za dodelu materijala i/ili opreme su žene koje žive na selu, koje su bile uključene u projekat „Kad žene vode“ i „Kad žene vode – faza II“, koje su prošle edukacije u sklopu projekta i koje su vlasnice ili članice postojećeg poljoprivrednog/turističkog gazdinstva ili će tek pokrenuti sopstveni biznis.

Pod opremom se podrazumevaju sredstva za rad koja su u funkciji izrade, pripreme i dorade finalnog proizvoda ili pružanja usluge u cilju razvoja i inoviranja procesa proizvodnje, odnosno pružanja usluge u domenu obavljanja delatnosti. Pod materijalom podrazumevaju se razne vrste sirovina koje se u procesu rada koriste za stvaranje proizvoda. Materijal i/ili oprema mora biti nova.

Kako je predviđeno konkursom, nabavku materijala i/ili opreme vršiće nadležna služba Gradske uprave grada Zaječara.

VISINA DODELE PODSTICAJNIH SREDSTAVA

Za realizaciju projekta “Kad žene vode-faza II“ planirana je dodela namenskih bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 500.000,00 dinara. Od minimalih 20.000 dinara do maksimalnih 150.000 dinara.

Prijava sa kompletnom dokumentacijom se dostavlja u jednoj zatvorenoj koverti i predaju se uslužnom centru Gradske uprave grada Zaječara ili poštom na adresu: Gradska uprava grada Zaječara – Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, Trg Oslobođenja broj 1, 19000 Zaječar.

Koverat na prednjoj strani treba da sadrži naznaku: PRIJAVA ZA DODELU MATERIJALA I/ILI OPREME U OKVIRU PROJEKTA „KAD ŽENE VODE – FAZA II“, a na poleđini koverte ime, prezime i adresu podnositeljke prijave sa naznakom NE OTVARATI.

Konkurs je otvoren od 22.11.2022. godine do 30.11.2022. godine.

Ovaj projekat podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) a u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti, faza II“, koji finansira Evropska unija.

Opširnije na linku.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button