VestiZaječar info

Zaječar: POMOĆ DOMU UČENIKA PRI ŠKOLI ,,JELENA MAJSTOROVIĆ”

HUMANITARNA AKCIJA DRUGE MESNE ZAJEDNICE ,,KRALJEVICA”

Predstavnici druge Mesne zajednice ,,Kraljevica” uručili su juče donaciju, u vidu higijenkih paketa,  Domu učenika pri Školli za osnovno i srednje obrazovanje ,,Jelana Majstorović” iz Zaječara. Zaposleni u ovoj školi su istakli da su im sve donacije izuzetno značajne, kao i da im još mnogo toga nedostaje.

Milorad Stanojević, predsednik Saveta Druge mesne zajednice kaže da je ideja potekla iz škole, a da su se oni odmah latili posla.

-Rekli su nam šta je sve školi potrebno za neki normalan rad. Organizovali smo se i prikupili sredstva za higijenu u nekom kratkom vremenskom roku. Znamo da im treba još dosta toga, odeća i obuća za decu i još mnogo toga, ali biće još akcija. Ovu smo realizovali brzo u saradnji sa humanim ljudima iz privatnih firmi sa naše teritorije. Nastavićemo sa ovakvim akcijama kako bi pomogli ovoj deci i bar malo im olakšali život. Zahvaljujem se svima koji su preko Saveta naše mesne zajednice pomogli da se ova akcija realizuje, ali i apelujem na sve ljude dobre volje da pomognu i doniraju ovoj školi, kazao je Stanojević.

Tanja Vico, član Saveta mesne zajednice ,,Kraljevica” zahvalna je donatorima, ali je poziv uputila i ostalima da pomognu.

-Akcija ostaje otvorena i dalje i svi mogu da nam se obrate. Želja nam je da organizujemo još jednu akciju povodom Dana škole koji je 21. oktobra, da obradujemo decu slatkišima uz pomoć sponzora, kazala je Vico.

-Ovo nam je bila prva akcija i brzo smo je realizovali. Ustvari, sve je stvar dobre volje. Ovakvih akcija bi trebalo da bude više jer je nekoj deci pomoć preko potrebna. Deca su pošla u školu i treba im dosta toga, a bliže nam se i novogodišnji praznici pa što se više ljudi uključi u akciju tim bolje. Vrata naše mesne zajednice su za građanstvo uvek otvorena i svako može da da bar svoj mali doprinos. U Domu je 20-ak dece i mislim da naša mesna zajednica može da im da neku podršku, rekla je ovom prilikom Selena Andrejević, član Saveta ove mesne zajednice.

Jelena Aleksić, medicinska sestra u školi ,,Jelena Majstorović” je bila inicijator ove akcije.

-Zahvaljujem se svima koji su pomogli. Treba ovoj deci pomoći, da im se poboljšaju uslovi života. Potrebna su nam sredstva za higijenu, ali i odeća i obuća za decu. Zato pozivamo sve ljude dobre volje da nam izađu u susret i pomognu koliko mogu. Ovde borave deca sa područja Zaječarskog i Borskog okruga različitog uzrasta, a koja nisu baš dobrog socijalnog statusa, istakla je Aleksić.

Direktorka škole Emila Badivuk je dodala da im je sada neophodan školski pribor, rančevi, topllija garderoba, šalovi, rukavice, toplije čarape, obuća…

-Trudimo se da ovoj deci obezbedimo sve što možemo. Ovde imaju pristojan smeštaj i ishranu, toplo im je i svi brinu o njima, svi ih ovde doživljavaju kao svoje, istakla je direktorka Badivuk.

Firme koje su pomogle ovu  akciju su „14.septembar“ doo Zaječar, Titan Ami, Z taksi, Srbija Tis, Džez kafe i Impuls komerc.

POZIV ZA DONATORE I ZAJEČARSKE UMETNIKE

Domu u školi Jelena Majstrović su potrebni, pored odeće, obuće i školskog pribora, i prekrivači, jastuci, ormarići za sobe… A kako kažu deca bi se izuzetno radovala i kad  bi imala po neku sliku na zidovima soba kako bi se ovaj prostor bar malo oplemenio, osvežio i bio prijatniji za boravak.

 

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close