Zaječar info

Zaječar: Do sada predato 86 M4 prijava u elektronskom obliku

U prepunoj sali Regionalne privredne komore u Zaječaru, u saradnji sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje i Savezom računovodja i revizora Srbije, u cilju upoznavanja sa mogućnostima i prednostima elektronske dostave prijava M4 za poslodavce, juče je održana prezentacija „Elektronska prijava M4“.

Prezentaciju nove usluge za poslodavce održao je Zoran Sutara, savetnik direktora Fonda PIO, Željko Simić, načelnik matične evidencije Fonda PIO i mr Snežana Mitrović, viša savetnica Saveza računovodja i revizora Srbije.

O novinama ove godine prilikom predaje M4 obrasca govorio je Željko Simić, načelnik matične evidencije Fonda PIO.
„Prva novina je mogućnost da poslodavci u elektronskom obliku mogu dostaviti prijavu M4 za zaposlene za 2015. preko eletronskog servisa Fonda PIO, bez obaveze dolaska na šalter Fonda i bez dostavljnja finansijske dokumentacije, čime je obezbedjena efikasna, jednostavna i brza realizacija ove zakonske obaveze. Druga novina je, da bez obzira da li poslodavci dostave M4 preko šaltera ili u elektronskom obliku, oni u oba slučaja ne treba da dostavljaju nikakvu dokumentaciju, dovoljno je samo podneti zahtev i obrazac M4“, objašnjava Simić i dodaje:

„Do sada podneto je preko 14 hiljada zahteva, a od toga je preko 11 hiljada u elektronskom obliku, što znači da je ovaj servis prihvaćen i od strane poslodavaca i od strane računovodstvenih agencija. Što se Zaječara tiče, do sada je podneto 129 prijava, od toga 86 u elektronskom obliku, pa slobodno možemo reći da je ovaj servis zaživeo i u Zaječaru“.

Dejan Tošić, predesdnik Regionalne privredne komore istakao je juče da je Komora ispunila jedan veliki zadatak.
„Mi danas imamo punu salu, a to nam pokazuje da smo ispunili jedan veliki zadatak, i nama je veliko zadovoljstvo što smo ispunili jedan takav bitan i aktuelan zadatak“, rekao je Tošić.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button