VestiZaječar info

Za projekte zaječarskih udruženja ove godine milion dinara više

U Zaječaru je danas održana sednica Gradskog veća, 95. po redu, na kojoj je usvojen Nacrt Odluke o obrazovanju Radnog tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana grada Zaječara.

“Ovo telo, daje savete i mišljenja u vezi sa primenom lokalnog Antikorupcijskog plana, preporučuje mere za postupanje i pozivanje na odgovornost nadležnih službi i organa grada Zaječara, obaveštava nadležne organe i javnost o realizaciji Antikorupcijskog plana, daje predloge za eventualnu reviziju Antikorupcijskog plana, kao i ostale aktivnosti”, rekao je Marko Minić, obrazlažući ovu tačku dnevnog reda.

Većnici su danas usvojili i Predlog Javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta grada Zaječara za podsticanje projekta ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja za 2019. godinu.

“Za razliku od prošle godine, u međuvremenu se promenio Zakon o udruženjima građanama, pa smo mi u februaru ove godine promenili našu odluku i pravilnik po kom dodeljujemo i sufinansiramo projekte. Što se samog konkursa tiče, malo smo proširili oblasti koje ćemo da sufinansiramo, i sada ih ima 14. Suma je povećana za 1.000.000,00 dinara u odnosu na prošlu godinu, kada govorimo o udruženjima. Za verske zajednice je ostalo isto, 22 miliona dinara, i moje lično mišljenje je, s obzirom na to da sam predsednik komisije i da sam sa ekipom iz društvenih delatnosti učestvovao u izradi i same odluke, i samog konkursa, da je sada mnogo povoljnija situacija i po udruženja, i po grad koji dodeljuje sredstva. Sada su decidirana pravila po kojima se dodeljuju sredstva”, rekao je Vujadin Milošević, član Gradskog veća zadužen za kulturu.

Na sednici su usvojeni i zaključci o davanju u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara u ulici Svetozara Markovića i Vrbici.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close