VestiZaječar info

VOZAČI, OPREZ! Magla i vlažni kolovozi otežavaju saobraćaj

Magla jutros otežava vožnju na većini putnih pravaca u Srbiji.

Saobraćaj je zbog magle otežan u Vojvodini, na području Sombora, Subotice, Sremske Mitrovice, Novog Sada, na prilazima Beogradu, a slično je i na auto-putevima koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, kao i na putevima pored reka.

Magle ima i na auto-putu od Surčina ka Preljini, kao i od Niša ka Beogradu pored Velike Morave (najgušća je pored reka, kanala i jezera), a takođe i na auto-putu Paraćin-Beograd.  


Foto: Zaječar – Paraćin

AMSS upozorava da magla predstavlja veliku opasnost u vožnji jer dodatno stvara i vlažne kolovoze.

Zbog mraza i nižih temepratura koje samo u onim najtoplijim delovima dana dostignu pozitivne vrednosti, prisutna je opasnost od proklizavanja vozila, duži je zaustavni put, izletanja sa puta su češća, a postoji i opasnost od lančanih sudara.

AMSS prenosi i da na naplatnim rampama u Srbiji nema zadržavanja, a nema dužih zadržavanja ni na graničnim prelazima u Srbiji.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta u Timočkoj krajini su suvi do mestimično vlažni, vidljivost je smanjena na putu Zaječar-Trnavac i Zaječar-Nikoličevo na 60 metara, preko Tresibabe na 50 metara, i na području Klokočevca na 50 i 100 metara. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali. 

Na državnom putu Paraćin-Zaječar, na deonicama: Donja Mutnica, Krivovirsko brdo i Mirovo, kao i na putu Grljan-Vratarnica, na putu Boljevac-Knjaževac, i putnim pravcima koji se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda Turski tok, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 do 300 metara.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close