BorLepša strana BoraProjekti

Vakcine protiv gripa stigle u Bor

Vakcinacija protiv sezonskog gripa u Boru zvanično počinje u ponedeljak, 24. oktobra.

Kako saznajemo u Centru za preventivne zdravstvene usluge u Boru, u Kabinetu epidemiologije, svi zainteresovani mogu da se vakcinišu već danas.

“Bor je za ovu sezonu obezbedio 2.750 doza vakcina. Od ponedeljka vakcinaciju će vršiti dva tima, odnosno gradjani će biti vakcinisani na dva punkta. Jedan punkt je u epidemiološkoj službi, u Centru za preventivne zdravstvene usluge, dok će mobilni tim krenuti od najudaljenijih borskih sela, kako bi se predupredile loše vremenske prilike. Po završetku vakcinacije u borskim selima, imunizacija će se vršiti i u Klubu za stara lica u Boru, Klubu za penzionere u Boru i Klubu za obolele od multiple skleroze. Nakon toga sledi vakcinacija protiv sezonskog gripa i u radnim organizacijama”, kaže za Informativni portal istočne Srbije doktorka Javorka Stankulić, epidemiolog.

Vakcinacija protiv sezonskog gripa se prvenstveno predlaže osobama sa hroničnim poremećajima plućnog i kardiovaskularnog sistema, metaboličkim poremećajima, uključujući i šećernu bolest, kao i hroničnim bolestima bubrega ili oslabljenim imunitetom. Vakcinacija se predlaže i licima starijim od 65 godina kao i osobama smeštenim u ustanovama socijalne zaštite, gojaznim osobama kao i kod lica zaposlenih u javnim službama koje su u riziku.

Autor: Emina Stanković
Projekat „Lepša strana Bora“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Bor.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close