DruštvoVestiZaječar info

VAKCINACIJA BEZ PRIJAVE: Evo rasporeda do kraja sedmice

Na području Zaječara u utorak je počela imunizacija građana vakcinom “Sinofarm” kineske proizvodnje, bez obaveze prethodnog prijavljivanja. Vakcinacija se vrši svakog dana, od 14.00 do 20.00 sati, na vakcinalnom punktu u kotlujevačkom Domu kulture i prema unapred utvrđenom rasporedu na punktovima u zaječarskim selima.

Nakon sprovedene vakcinacije juče i danas u Rgotini, Grlištu, Zvezdanu, Halovu, Gamzigradu i Gamzigradskoj banji, imunizacija se nastavlja sutra u Nikoličevu u prostoriji Mesne zajednice od 9.00 sati, u ambulanti u Vražogrncu od 09.00 do 11.00 sati i u ambulanti u Trnavcu od 11.30.

U petak će jedna ekipa medicinskog osoblja zadužena za vakcinaciju biti u Šljivaru od 09.00 do 11.00 sati, a zatim od 11.30 u ambulanti u Lenovcu, dok će druga ekipa vakcinaciju vršiti od 09.00 do 11.00 sati u ambulanti u Leskovcu, a od 11.30 u Gornjoj Beloj Reci.

U subotu 10. aprila, imunizacija će se vršiti u Borovcu od 9.00, u Vrbici od 10.00, u Selečkoj od 11.00 i u Malom Izvoru od 12.00 sati. Istog dana, druga ekipa medicinskog osoblja vakcinisaće žitelje Glogovice, Dubočana, Male Jasikove i Salaša u ambulanti u Salašu, od 9.00 sati. Prevoz do ambulante za stanovnike ovih sela organizovaće zaječarski Crveni krst i Gradska uprava.

U nedelju, 11. aprila, od 9.00 sati biće sprovedena vakcinacija u Vratarnici, za žitelje tog sela, kao i za žitelje Zagrađa i Marinovca, za koje će Crveni krst i Gradska uprava organizovati prevoz. Tog dana, od 9.00 sati, biće organizovana imunizacija za žitelje Grljana, Avramice i Prlite. Prevoz do ambulante u Grljanu obezbediće, takođe, Crveni krst i Gradska uprava.

U ostalim selima, kako se navodi, ili još uvek nema prijavljenih za vakcinaciju, ili će raspored biti naknadno sačinjen.

Na istoku Srbije, u Zdravstvenoj stanici u Rudnoj Glavi, vakcinisao se juče i predsednik Republike Aleksandar Vučić i uputio molbu svim ljudima u Srbiji da se vakcinišu.

„Hvala vam što čuvate istok Srbije i brinete o svojim porodicama. Želimo da pokažemo ljudima u malim sredinama da nam je stalo do njih, da želimo da im pomognemo. Vakcina je život i molim sve ljude u Srbiji da požurimo sa vakcinacijom, da što više života spasimo“, rekao je Vučić.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button