SportVestiZaječar info

Ulaganje u sportsku infrastrukturu – IZGRADNJA NOVIH I REKONSTRUKCIJA POSTOJEĆIH SPORTSKIH TERENA

Deca u naselju oko Izvorskog puta u Zaječaru dobiće uskoro svoj prostor, poprilično udaljen od saobraćajnica, a rekreativni sportisti, ljubitelji košarke, fudbala, rukometa, dobiće uređene sportske terene.

Na sportskom terenu u naselju Vlčačić ovih dana postavljena je nova LED rasveta, ali i ograda oko samog terena, na Izvorskom putu niču tereni za  fudbal, rukomet i košarku, na Kraljevici uskoro počinje osvetljavanje Sunčane staze. Radove je danas obišao i gradonačelnik Boško Ničić.

“Naša javna preduzeća, pre svega “Timok održavanje”, koje se i bavi uređenjem zelenih površina i sportskih terena, nastavljaju radove na sređivanju javne rasvete, zelenih površina, sportskih terena. Oni su radili i tokom čitavog trajanja vanrednog stanja, a sada krećemo da sređujemo sportske terene”, rekao je Ničić danas prilikom obilaska terena u naselju Vlačić.

Na sportskom terenu u naselju Vlačić danas se radilo na zameni javne rasvete, uređenju ograde, farbanju rekvizita. Vrednost ovih radova, prema Ničićevim rečima je nešto više od milion dinara.

Na Izvorskom putu radi se na izgradnji potpuno novog terena za sport i rekreaciju.

“Obećali smo građanima da ćemo napraviti terene za fudbal, rukomet i košarku, tako da će deca konačno, u tom naselju dobiti svoj prostor koji je poprilično udaljen od saobraćajnica”, naveo je Ničić.

U zemljane radove za izgradnju ovih terena uloženo je preko 600 hiljada dinara.

Prema Ničićevim rečima, očekuje se završetak konkursa Ministarstva omladine i sporta, s obzirom na to da je za realizaciju ovog projekta predviđeno zajedničko učešće tog ministarstva i grada Zaječara, a ukupna vrednost izgradnje ovih terena sa kompletnom rasvetom i infrastrukturom iznosi oko šest miliona dinara.

Takođe, MInistarstvo omladine i sporta učestvovaće ove godine sa 50 posto sredstava u finansiranju postavljanja rasvete duž cele Sunčane staze na Kraljevici.

Video u prilogu:

Oznake
Prikaži više

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close