VestiZaječar info

Udruženje građana „RIME“ realizuje projekat „Samo nas gledajte-mi smo ekipa“

Udruženje građana „RIME“ Zaječar realizuje projekat „Samo nas gledajte-mi smo ekipa“, koji je podržan u okviru programa donacije ZIman-ov fond za mlade, a koji realizuje Ziman u saradnji sa Zaječarskom inicijativom.

Projekat se bavi problemima mladih iz osetljivih grupa i mogućnostima  zastupanja njihovih interesa u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou odlučivanja. Ima za cilj približavanje i saradnju osoba sa invaliditetom sa decom iz većinske populacije, kao i osvešćivanje okoline o načinima ostvarivanja potreba osoba sa invaliditetom.

Prva faza projekta je edukacija mladih kako da prepoznaju probleme svojih vršnjaka i  kako da pošalju poruku donosiocima odluka. Dvadeset mladih srednjoškolaca, članovi đačkih parlamenta i članice Udruženja „RIME“ u Skupštini grada Zaječara razgovaralo je sa sekretarom Miljanom Milovanovićem  i zamenikom sekretara Markom Đuričićem, o organizaciji i funkcionisanju Skupštine grada, donošenju odluka, učešču građana i pokretanjeu građanskih inicijativa.

Projekat će biti realizovan do sredine juna.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button