BorLepša strana BoraProjekti

Učenici iz Krivelja najbolji na takmičenju mladih orača u Bačkom Brestovcu

Na 41. Republičkom takmičenju mladih zadrugara-orača, učenika osnovnih škola Srbije, koje je u organizaciji Osnovne škole “Nikola Tesla” održano u Bačkom Brestovcu, učestvovalo je 11
ekipa i 22 takmičara.

Predstavnici Timočkog učeničkog zadrugarstva osnovnih škola bili su djaci Osnovne škole “Djura Jakšić” iz Krivelja koji su postigli izuzetne rezultate. Inače, unazad desetak godina u ovom takmičenju najuspešnija je upravo škola iz Krivelja.

Prva ekipa ove škole osvojila je prvo mesto, dok je druga ekipa iste škole zauzela drugu poziciju. Najbolji pojedinačni takmičari Mile Mladenović i Stefan Jovanović bili su takodje iz ove škole, dok im se u kategoriji najboljih orača pridružio školski drug, Pavle Jovanović.

Takmičari su prvog dana rešavali test znanja iz oblasti poljoprivrede i poljoprivredne tehnike, poznavanja saobraćajnih propisa i učeničkog zadrugarstva. Drugog dana usledilo je takmičenje u vožnji traktora po poligonu i oranju na parceli jednoobraznim plugom. Osnovci su na teoretskom i praktičnom delu pokazali zavidno znanje i spretnost, a najboljima su pripale diplome i prigodni pokloni.

 

 

Autor: Emina Stanković
Projekat „Lepša strana Bora“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Bor.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close