VestiZaječar info

Učenici i nastavnici NA NESVAKIDAŠNJI I KREATIVAN NAČIN OBELEŽILI Dan škole “Desanka Maksimović”

Nastavnici i učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Zaječaru, na jedinstven način obeležili su ove godine svoj Dan škole., u subotu  16. maja.

“Budući da su u protekla dva meseca jedni predavali, a drugi slušali nastavu na daljinu, i proslava Dana škole morala je da bude organizovana na ovaj način, a zapravo je pomerila granice u pripremanju i obeležavanju ovog za školu važnog datuma, u pravcu nečeg novog, nesvakidašnjeg i kreativnog, čime se mogu pohvaliti retke škole u okolini, a i šire”, navode u školi “Desanka Maksimović”.

Scenario i režiju filma koji je snimljen za ovu priliku potpisuju Brankica Potić, Stevan Jovanović i Lidija Milenković, nastavnici engleskog, odnosno srpskog jezika, a za izvođenje glavne muzičke numere u filmu, pored dece pevača, zaslužna je Aleksandra Stojanović, nastavnica nemačkog jezika u ovoj školi.

Foto: PrScr. Youtube

Zamišljen kao jedan nastavni dan na daljinu, film „Zamisli… i to će proći“ obuhvatio je blizu 70 učesnika, sadašnjih i bivših đaka škole. Svi oni su poštujući zdravstvene preporuke aktuelne ovih dana i nedelja uspeli da, bez međusobnih kontakata, najpre snime video-klipove u svojim domovima, a veliki broj klipova sami i montiraju.

Porodice učenika uzele su aktivno učešće u ovom nesvakidašnjem filmskom poduhvatu, a roditelji su se našli u raznoraznim ulogama, od snimatelja, režisera, scenografa, kostimografa, montažera, suflera…

“Film je obogaćen sjajnim muzičkim numerama, od onih pronađenih u arhivama nastavnika, do specijalno za ovu priliku snimljenih, u maniru spotova zajedničkog pevanja na daljinu. Film je potpomognut od strane Televizije T1, koja je uradila montažu celog filma, kao i produkciju”, kažu u školi.

Film „Zamisli… i to će proći“ doživeo je svoju premijeru tačno u 11 sati, u subotu, 16. maja, kada su ga učenici mogli odgledati preko školskog sajta, koji je za ovu priliku dobio novo, praznično ruho, i u celini je posvećen životu i delu pesnikinje Desanke Maksimović, čiji rođendan škola proslavlja.

Za novi imidž sajta zaslužni su nastavnici Igor Vasilijić, nastavnik matematike i Dejan Trifunović, nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja, što samo svedoči o tome da iza svakog uspešnog poduhvata, pogotovu u obrazovanju, stoji zajednički rad i partnerski odnos nastavnika, đaka, roditelja i lokalne zajednice.

Iz škole pozivaju sve zainteresovane da posete zvanični sajt OŠ „Desanka Maksimović“ i da u Desankinom bioskopu odgledaju film kojim su đaci i nastavnici ove škole proslavili svoj Dan škole na daljinu!

Film možete pogledati i na zvaničnom youtube kanalu ove škole.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close