SportVestiZaječar info

U Zaječaru osnovan novi Fudbalski klub, koji će se takmičiti u ligi FSZO: FSU KRALJEVICA NOVI VIHOR SA KRALJEVICE

U vremenu kada u našoj zemlji mnogi klubovi kubure sa finansijama, a mnogi se i gase, u sportskom Zaječaru, situacija je obrnuta. Timok 1919 se ovoga leta, kroz baraž, vratio na prvoligašku scenu, zonaš OFK 019 je postao stabilan zonaš, Kablovi se nalaze na prekretnici, postoji mogućnost i da promeni ime, a u isto vreme grupa fudbalskih entuzijasta iz grada na dva Timoka, predvođena Markom Žikićem, bivšim fudbalerom Timoka 1919, formirala je novi klub pod nazivom Fudbalsko sportsko udruženje (skraćeno FSU) Kraljevica, koji će za sada imati samo seniorski pogon i koji će već od ove jeseni nastupati u najnižem rangu takmičenja, odnosno u Okružnoj ligi Zaječar i čije će boje kluba braniti momci kojima finansije nisu u prvom planu, tako da će i troškovi biti minimalni.


Lokalna samouprava grada Zaječara i prvoligaš Timok 1919 dali su „zeleno svetlo“ novom klubu za besplatno korišćenje jednog od četiri pomoćna travnata terena pod Kraljevicom, što je svakako od velike važnosti za ovaj novi klub, tako i za kompletan sport i fudbal u gradu na dva Timoka. Upravo na popularnoj Grbavici prve fudbalske korake napravile su mnoge generacije iz jata „belih labudova“ sa Timoka, ali i igrači, koji će u narednom periodu činiti okosnicu novog kluba, jer je većina njih, u mlađim kategorijama, prošla kompletnu Timokovu školu fudbala, a mnogi su i uspešni prvotimci. Perjanica novog kluba je Milan Gligorijević Gliga, hitronogi vezista i napadač, od koga se očekuje da bude „motorino“ i golgeter ekipe. A tu su i golman Jugoslav Savić, kapiten Dušan Brkić, Danijel Mladenović, Saša Branković, Sava Jović, Aleksandar Stojković, Stefan Radović, Antonio Brkić, Stefan Prvulović, Nikola Aleksić, Marko Žikić, Miloš Mitrović, Miladin Krstić, Miloš Bota, Nenad Stanković, Živko Raščanin, Mladen Radanović, Miloš Božinović, Aleksandar Madić, Marko Mladenović, , Bojan Stevanović, Aleksandar Gligorijević, Nenad Aranđelović, Lazar Miletić, Marko Ćosić, Đorđe Krstić, Dragan Dujkić, Željko Nedeljković, Marko Prvulović, Boban Đokić i Milan Krstić. Za trenera kluba postavljen je Jugoslav Prvulović. Za organizaciju i nesmetan rad ovog novoformiranog kluba zaduženi su članovi uprave: Marko Žikić (predsednik), Dragomir Trailović, Dušan Brkić, Miodrag Milijić i Nemanja Čikarić.

-Glavni ciljevi kluba su ostvarivanje sportskih i takmičarskih rezultata, kao i razvoj i unapređenje društveno – socijalnih aktivnosti na lokalnom nivou, ali najbitnije je drugarstvo koje od osnivanja kluba krasi ekipu van terena, sa uverenjem i razlogom očekujemo da će se to preneti i na terenu. A 25. juli 2021. godine ostaće upamćen kao istorijski datum, jer je novoformirani zaječarski FSU Kraljevica, odugrao prvu zvaničnu utakmicu sa Rudarom VČ iz Grljana, člana Okružne lige Zaječar. Mada je rezultat ovog prijateljskog susreta bio u drugom planu, neka ostane zabeleženo za istoriju kluba, da smo pobedili sa 3:2. Prvi gol je postigao Stefan Radović, drugi pogodak je postigao Nikola Aleksić, a treći sam postigao ja (Marko Žikić). Za grljanske „rudare“ strelci su bili Dumitrašković i Božinović – kaže Marko Žikić, predsednik i igrač FSU Kraljevica.

Novoformirani klub FSU Kraljevica takmičiće se u debitantskoj sezoni već od ove jeseni u ligi Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga, a cilj im je plasman u gornjem delu tabele, ali ako im se ukaže prilika boriće se i za prvo mesto i plasman u zoni Istok. Fudbaleri će igrati bez novčane nadoknade, a jedine i minimalne troškove imaće oko isplate službenih lica, kao i izmirenje obaveza prema savezu. Srećno momci, novog vihora sa Kraljevice.

N. P.
(FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA )

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button