DruštvoVestiZaječar info

U Zaječaru koronavirus potvrđen kod još 72 osobe

U Zaječaru je koronavirus potvrđen kod još 72 osobe, od 237 obrađenih uzoraka.

Među novozaraženima, starosti od tri do 86 godina, 34 osobe su ženskog pola, a 38 muškog.

Na bolničkom lečenju je 51 pacijent, a 25 kovid pacijenata diše uz pomoć kiseonika.

„Dešava se upravo ono na šta je gradski Štab za vanredne situacije upozoravao poslednja tri meseca, apelujući da se vakcinišemo, a to je da smo, izbegavajući vakcinaciju i neuspevajući da postignemo cifru od bar 50 odsto vakcinisanih, ušli u začarani krug iz kojeg izlaza nema i gde mutacija virusa, među nevakcinisanima, dovodi i do oboljevanja sve većeg broja vakcinisanih kao i dece i mladih. Time, kao i nepoštovanjem mera, ugrozili smo normalan život i funkcionisanje zdravstvenog sistema i naš grad uveli među lokalne samouprave (40) sa procentualno najvećom stopom zaražavanja“, navode u Štabu i dodaju:

„Molimo i apelujemo da poštovanjem propisanih mera i imunizacijom onih koji to uporno izbegavaju i ignorišu, bez logičnih objašnjenja, sprečimo opterećenje zdravstvenog sistema i medicinskih radnika i zaštitimo i sebe i ljude sa kojima živimo“.

Do juče je 22.431 lice u Zaječaru, odnosno 49,75 odsto punoletne populacije, vakcinisano prvom dozom vakcine, dok je revakcinisano 21.450 građana (47,57% punoletne populacije). Treću dozu vakcine primilo 3.110 građana (6,90%).

U zaječarskom Domu zdravlja vakcinacija se vrši Sinofarm vakcinom svakog dana od 09.00 do 13.00 sati i Pfizer vakcinom od 13.00 do 17.00 sati.

U Domu kulture u Kotlujevcu u toku je imunizacija trećom dozom vakcine od 07.00 do 14.00 sati.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button