DruštvoVestiZaječar info

U Zaječaru još pet inficiranih lica -Štab apeluje na građane da se vakcinišu

U Zaječaru je, prema poslednjim podacima, potvrđeno još pet novih slučajeva zaraze od 89 obrađenih uzoraka. Na bolničkom lečenju je sedam pacijenata. Od tog broja, četiri osobe su na kiseoničkoj potpori.

Od novozaražene osobe, starosti od 18 do 65 godina, dve osobe su ženskog pola, tri muškog.

Na tri kontrolna testiranja nema pozitivnih na korona virus, čekaju se rezultati za 123 ranije testirane osobe.

Do juče je 42.212 građana Zaječara primilo (“Fajzer”, “Sinofarm”, “Sputnjik V” i “AstraZeneka”) vakcinu, od čega je 21.582 (47,87% punoletne populacije) primilo prvu dozu vakcine, a 20.630 (45,75% ) od punoletne populacije) je revakcinisano.

U zaječarskom Domu zdravlja, prema rasporedu, danas i sutra, vakcinacija će se vršiti Sinofarm vakcinom od 09 do 13 sati i Pfizer vakcinom od 13 do 17 časova.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić podseća:

-Očito je da broj inficiranih i u našem gradu lagano počinje da raste, da se zaražavaju uglavnom nevakcinisani, i da nam jedina i dokazana odbrana od virusa vakcina. Prema najnovijem izveštaju, u poslednja 24 sata, ponovo je došlo do naglog skoka inficiranih, pa je gradski ŠVS naložio, ponovnu, rigoroznu kontrolu svih mesta okupljanja, posebno objekata uslužnih delatnosti, od strane komunalne milicije i svih nadležnih inspekcijskih službi. Evidentno je da vakcinisani, koji se i ako se uopšte inficiraju virusom, nemaju težu kliničku sliku i retko imaju potrebu za hospitalizacijom.

Ničić još dodaje:

-Da grad i ŠVS ponovo ne bi morali da uvode restriktivne mere molimo vas, koji niste primili vakcinu, da to što pre učinite i tako pomognete i sebi i svima nama sa kojima živite. Ukoliko se i kod nas tzv. “četvrti talas” zahukta posledica će biti, najverovatnije, i ove godine otkazivanje “Gitarijade” predviđene za zadnju nedelju avgusta meseca ali i brojnih manifestacija u septembru. Verujemo da ćemo, našim odgovornim ponašanjem, imunizacijom i poštovanjem propisanih mera (što se u zadnje vreme sve više izbegava od mnogih) to izbeći.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button