DruštvoVestiZaječar info

U Zaječaru jedan novi slučaj zaraze

U Zaječaru je, prema poslednjim podacima, potvrđen jedan novi slučaj zaraze od 70 obrađenih uzoraka. Na bolničkom lečenju je 21 pacijent pozitivan na virus kovid 19. Među hospitalizovanima, njih sedam je na kiseoničkoj potpori.

Novoinficirana je osoba ženskog pola, starosti 78 godina.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 24.977 uzoraka, a čekaju se rezultati za još 117 ranije testiranih osoba.

Do sada je zaražavanje koronavirusom u Zaječaru potvrđeno kod 5.325 osoba, od kojih 5.247 lica više nema znakove infekcije na testiranju.

Do juče su vakcinu primila 20.444 lica, odnosno 45,34 odsto punoletne populacije, dok je 17.149 Zaječaraca (38,04%) revakcinisano.

Iz Štaba za vanredne situacije grada Zaječara danas su još jednom uputili molbu, posebno pripadnicima mlađe populacije grada Zaječara, da prime jednu od dve dostupne vakcine u zaječarskom Domu zdravlja, kako bi se dostigao tzv. “kolektivni imunitet” i ukinula vanredna situacija u gradu.

„Dok ne dostignemo cifru od bar 50 odsto vakcinisanih i revakcinisanih to neće biti moguće i bićemo primorani da odlažemo proslave, brojne manifestacije i slično“, navodi gradonačelnik Zaječara i komandant Štaba za vanredne situacije Boško Ničić.

Podsetimo, u Zaječaru je bez prethodne prijave moguća imunizacija vakcinom Sinofarm od 09 do 13 sati i Fajzer vakcinom od 13 do 17 sati.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button