Zaječar info

U TOKU RADOVI NA ZAMENI DOTRAJALE ULIČNE RASVETE U VELIKOM IZVORU

Radovi na zameni dotrajale ulične rasvete u zaječarskom selu Veliki Izvor privode se kraju. Kako saopštavaju nadležni, od oko 430 sijaličnih mesta, 20 odsto će biti zamenjeno, dok će u narednom periodu, dotrajale sijalice biti zamenjene i u ostalim selima na području Zaječara.

Neli Nikolić, predsednik Mesne zajednice Veliki Izvor ističe da je od značaja da sva sijalična mesta u selu ponovo rade, kako zbog najstarijih meštana, tako i zbog najmlađih.

„Ulična rasveta u pojedinim ulicama u selu je dotrajala, poslednji put je zamenjena novembra meseca prošle godine. Zahvaljujući dobroj saradnji sa nadležnima iz „Timok održavanja“, koji su uvek imali sluha za probleme meštana Velikog Izvora, radnici već drugi dan rade na sanaciji dotrajalih sijalica, pa meštani u pojedinim ulicama neće imati više problema tokom šetnje u večernjim satima. Ono što je u planu u narednom periodu, je uređenje i adaptacija igrališta, uređenje groblja i zelenih površina u selu, čišćenje crkvenog dvorišta i lokaliteta oko ruskog spomenika“, rekao je Nikolić. .

Nenad Živić, šef Službe javne rasvete je tokom obilaska radova napomenuo da će u narednom periodu biti rešen problem osvetljenja i na dečijem igralištu u tom selu, kako bi omladina, i u večernjim satima, mogla da se bavi sportom.

„U okviru unapred usvojenog plana i programa preduzeća, u toku je redovno održavanje rasvete u selima na području Zaječara. Osim dotrajale ulične rasvete, razmatra se i problem dotrajale rasvete na dečijem igralištu, u samom centru sela. Problem je teško pristupačan teren, ali će uprkos tome, rasveta na tom sportskom terenu biti popravljena“, istakao je Živić.

Kako je najavljeno u Javnom komunalnom preduzeću „Timok održavanje“, nakon Velikog Izvora, ulična rasveta će, u narednom periodu, biti zamenjena u Malom Izvoru i Šipikovu, ali i u ostalim selima.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close