KulturaVestiZaječar info

U susret festivalu U ČAST GLUMAČKOG VELIKANA: Zasedao Organizacioni odbor 28. Zoranovih dana

U Zaječaru je danas održana sednica Organizacionog odbora 28. Festivala “Dani Zorana Radmilovića”, koji je odmah nakon konstituisanja razmatrao i usvojio finansijski izveštaj prošlogodišnjeg festivala, kao i predlog programa i finansijski plan za predstojeće  Zoranove dane, koji se ove godine održavaju od 18. do 25. oktobra. 

Prihodi i troškovi ovogodišnjeg festivala u rangu su prošlogodišnjih, a planirani iznos je 6,99 miliona dinara, čulo se na Odboru.

“Nadam se da će i ove godine, kao prošle, biti više prihoda u odnosu na rashode, i nadam se da će se učešće sponzora i donatora povećati, a da će se učešće Grada smanjiti”, rekao je gradonačelnik i predsednik Organizacionog odbora 28. Zoranovih dana Boško Ničić.

“Treba da budemo ponosni što sa malo para organizujemo jedan ovakav festival. Da je i publika prepoznala kvalitet, pokazuje podatak da se karte prodaju gotovo za dan, čim ih pustimo u prodaju”, istakao je direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić koji je danas sa posebnim zadovoljstvom, govoreći o programu festivala, najavio dolazak Radeta Šerbežije i Mikija Manojlovića.

“Ono što sa ponosom mogu da istaknem je dolazak Radeta Šerbedžije u naš grad. On je prilagodio svoje holivudske obaveze da bi došao na festival. Na žalost, on ne može da otvori festival jer je tog dana u Puli, ali sa radošću dolazi da odigra predstavu. Nakon toga dolazi Miki Manojlović, sa divnom predstavom čiji je tekst napisala Mira Furlan”, najavio je Đuričić.

28. Zoranove dane u Zaječaru ove godine otvoriće Narodno pozorište Timočke Кrajine „Zoran Radmilović“ izvedbom predstave „Petra“ u režiji Irfana Mensura. U predstavi igraju Tanja Bošković, Viktorija Arsić, Nataša Petrović i Lana Кaraklajić.

Drugog dana festivala na repertoaru je predstava Кazališta “Ulysses” iz Zagreba i Beogradskog dramskog pozorišta „Кo se boji Virdžinije Vulf“ u režiji Lenke Udovički. Igraju: Rade Šerbedžija, Кatarina Bistrović Darvaš, Milan Marić, Romina Tonković i Nika Iličić.

„Dok nas smrt ne rastavi“, predstava beogradske Radionice integracije, po tekstu Mire Furlan, a u režiji Predraga Mikija Manojlovića, u kojoj igraju Predrag Miki Manojlović, Anita Mančić, Jasna Đuričić i Jovana Gavrilović, biće izvedena trećeg festivalskog dana, u nedelju 20. oktobra.

Od ponedeljka 21. do petka 25. oktobra publika u Zaječaru moći će da pogleda i predstave sarajevskog Кamernog teatra 55 „Sjećaš li se Doli Bell“, beogradskog Ateljea 212 „Petrijin venac“, Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, beogrdskog Zvezdara Teatra „Osama – Kasaba u Njujorku“, i predstavu grada domaćina i Narodnog pozorišta Priština „Žene iz Troje“.

Istovremeno u Zaječaru će biti održan i 2. Festival malih pozorišnih formi.
Pozorišne minijature: Sve što sam prešutjela, Krojcerova sonata, Lov na srne, Spavaju li ribe, Ima neka tajna veza, Don Žuan iz Leušića i Kod kuće/Kabul biće izvedene u sali Doma kulture u Kotlujevcu.

Organizacioni odbor Festivala doneo je odluku i da komplet karata za osam predstava u okviru glavnog
programa festivala košta 5000,00 dinara, a komplet karata za Festival malih pozorišnih formi 700,00
dinara.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close