DruštvoVestiZaječar info

U okviru akcije „Posadi svoj hlad“ Zaječaru 100 sadnica jasena -Prijave zainteresovanih građana u toku

Akcija „Posadi svoj hlad“ ponovo se realizuje u gradu na Timoku. U okviru akcije pristiglo je 100 sadnica belog jasena, a zainteresovani građani, besplatne sadnice mogu da preuzmu sutra 10. decembra, u Sportskoj hali na Kraljevici.

Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ Zaječar i ove godine je učesnik najveće ekološke akcije „Posadi svoj hlad“, koja ima za cilj da se u vremenu u kome se ceo svet bori protiv nevidljivog neprijatelja – korona virusa, a u kome je zagađenje vazduha ozbiljan saveznik, zasadi što veći broj drvenastih sadnica, kako bi se, na taj način, napravio prirodni respirator za sve građane, ali i lepša životna sredina.

Zaječar, kao jedan od 100 gradova u Srbiji koji učestvuje u ovoj akciji, dobio je 100 sadnica dvogodišnjeg belog jasena sa visokim procentom uspešnosti sadnje. Svako ko želi da preuzme sadnicu, navode organizatori, ima samo jednu obavezu – da je posadi.

Uručenje besplatnih sadnica zainteresovanim građanima biće organizovano sutra, 10. decembra, u Sportskoj hali na Kraljevici, sa početkom u 12.00 sati, a prijave za sadnice su moguće na broj telefona 064/8976999.

Takođe, kako navode u JKP „Timok održavanje“ zainteresovni u školama, javnim i drugim ustanovama, takođe mogu da se jave i preuzmu svoje sadnice.

Akciju po treći put za redom organizuje NVO Zeleni Razvojni Centar uz podršku partnerskih društveno odgovornih kompanija.

 

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button