KulturaVestiZaječar info

“U čast Zoranu Radmiloviću” otvorena izložba slika Miloša Šobajića

“Miloš Šobajić je jedan od najvećih živih srpskih slikara i kada on u nekom gradu postavi izložbu slika, to je ne samo čast za taj grad već je kulturni događaj sezone”. Ovo je na otvaranju izložbe slika Miloša Šobajića „U čast Zoranu Radmiloviću“ u Istorijskom arhivu Timočke Krajine u Zaječaru rekao direktor zaječarskog teatra Vladimir Đuričić i zahvalio slavnom slikaru što je pozorištu poklonio sliku na kojoj su likovi iz uloga Zorana Radmilovića, uradio dizajn plakata festivala i priredio izložbu slika.

Izložbu slika Miloša Šobajića otvorio je predsednik umetničkog saveta 28. Festivala “Dani Zorana Radmilovića”, naš legendarni glumac Ivan Bekjarev, koji je istakao da mu je zadovoljstvo i čast da otvori izložbu svog dugogodišnjeg prijatelja.

„Miloš Šobajić je mnogo više cenjen u inostranstvu nego kod nas. Uostalom, on je čovek koji je, prema rečima mnogih stručnijih od mene, napravio veliki pomak u smislu razbijanja starog manirizma u slikarstvu, čovek koji je zaslužan za nove tendencije u slikarstvu“, naglasio je Bekjarev.

Praveći paralelu između pozorišnih i likovnih umetnika, Bekjarev je rekao da kašnjenje gledalaca na pozorišnu predstavu ili kada zaborave da isključe mobilni telefon jednako dekoncentriše glumca kao i kada slikaru dok slika neko gurne ruku. Zato je zamolio publiku da ne kasni na predstave i podsetio ih da obavezno isključe mobilne telefone.

Miloš Šobajić je zahvalio divnim ljudima koji su tako lepo o njemu govorili i istakao:

„Zaječar ima slavne ljude, počev od Nikole Pašića, preko glumaca i režisera, do građana koji uspevaju da održe ovu sredinu ovako divnom i kulturnom, da organizuju ovako divan festival sa našim velikim organizatorom Đuričićem i sa divnim glumcima, a moja izložba pokušava da ulepša ceo taj događaj“.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close