BorKulturaVestiZaječar info

U BORU OD 17. SEPTEMBRA DO 1. OKTOBRA IZLOŽBA AKVARELA IRENE JOVANOVIĆ

U Muzeju metalstva i metalurgije u Boru, u utoak, 17. septembra, u 19 sati, biće otvorena izložba akvarela, autora Zaječarke Irene Jovanović, koja je akademski likovni i primenjeni umetnik.

Ove akvarele su, maja 2017. godine, mogli da vide i poklonici umetnosti u Beogradu, u okviru samostalne izložbe pod nazivom ,,San o pejzažu”. Ona je bila održana u holu zgrade Politike, holu tada zvanom Kombank Art hol. Bilo je izloženo oko 30 akvarela, uglavnom stilizacije pejzaža, rađenih širokom četkom sa puno vodenih efekata. To nije imitacija prirode, to je više apstrahovanje prirode i neki lični doživljaj prirode kroz boju i vodu. Svi radovi koji su bili izloženi u Beogradu biće predstavljeni i u Boru.

Radovi su formata 50 sa 70 centimetara i biće izloženi u galerijskim staklima.

-Imam u planu da radim i nove akvarele. Pošto su prethodni akvareli predstavljali nebo i zemlju, gore nebo dole zemlja, inspirisana sam posle brojnih odlazaka na Rgotsko jezero da uradim seriju akvarela gde će dole biti voda a gore nebo, kaže za list ,,Timok” autorka radova.

Irena je završila Akademiju primenjenih umetnosti, smer dizajna i keramike, i radila je i keramičke skulpture. U Boru je izložena jedna skulptura od metala, sa njihove kolonije Bakar Bor, i ona se nalazi u hotelu ,,Jezero” na Borskom jezeru. Radila je i apstraktne crteže i kolaže, ulje na platnu, ali kako nam je rekla, sada je u fazi akvarela.

-Sad radim akvarele jer me fascinira voda kao element i sviđa mi se kako se boje ponašaju kada se rastvaraju u vodi i stvaraju različite efekte koji meni budu jako zaniljivi, dodaje Irena.

Izložba u Boru biće otvorena dve nedelje, tačnije do 1. oktobra. Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close