DruštvoMladi i perspektiveSportVestiZaječar info

PROMOCIJA ZDRAVIH STILOVA ŽIVOTA I HUMANOSTI među decom i mladima u Zaječaru

„TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO“ održana u Zaječaru

Crveni krst Zaječar je, u saradnji sa Gradskom upravom Zaječar, Sportskim savezom, „Milenijumom“, udruženjem “Dragi ljudi“ i osnovnim školama u gradu, organizovao  finalnu trku u kojoj su učestvovali predškolci i osnovci, a koji su predhodnog dana izborili pobedničke pozicije u svim kategorijama. Akciju su podržala i zaječarska javna preduzeća, Eparhija timočka, kao i umetnik Dragan Stokić Rajački. 

Nakon završetka  trke usledila je  dodela zahvalnica, medalja i vaučera najbolje plasiranim učesnicima.

,,Trka za srećnije detinjstvo“ je jedna od tradicionalnih, najmasovnijih i najšire prihvaćenih reakreativno-humanitarnih aktivnosti Crvenog krsta, namenjena podmladku i omladini. Ova aktivnost ima za cilj da među mladima u osnovnim školama podstakne humanost i promoviše zdrave stilove života. Slogan ove trke je ,,Imamo cilj – dođi na start“.

„Drago mi je što smo se okupili ovde da damo podršku našim finalistima i zahvaljujem se u ime gradonačelnika Zaječara i u svoje lično ime svima koji su uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji. Kao što i sam slogan trke kaže ,,Imamo cilj, dođi na start’’ svi zajedno pokazali smo da imamo isti cilj, a to je srećnije detinjstvo. Sav prihod od prikupljenog novca, biće korišćen za pomoć deci i mladima iz socijalno ugroženih porodica“, rekla je ovom prilikom Ivana Ćebić, članica Gradskog veća u Zaječaru i dodala:

„Danas kada živimo u vremenu savremenih tehnologija, gde većina dece dosta provodi vreme uz mobilne telefone, kompjutere i male ekrane dobro je što se kroz sportske aktivnosti i zdrave načine života promovišu i razvijaju humane vrednosti i što se odazvao veliki broj dece. Grad Zaječar i lokalna samouprava kao i do sad nastaviće i u budućnosti da podržava ovakve akcije i nadam se da će ih biti još više na teritoriji našeg grada“.

,,Trka za srećnije detinjstvo’’ je humnitarna akcija i nema takmičarskog značaja.

„Nama je cilj bio da što veći broj dece dođe na start i to smo i ispunili. Prvog dana trčalo je oko 1.200 dece, a u finalu njih 60. Zahvaljujem se svim saradnicima koji su pomogli. Mališani će na ovaj način pomoći svojim vršnjacima koji žive teško i koji nemaju onoliko koliko i oni, a ovom akcijom pokazujemo da su svi jednaki. Ovo je samo jedna akcija Crvenog krsta Zaječar u nizu tokom oktobra, a od prikupljenog novca ćemo krajem godine pomoći deci slabijeg materijalnog stanja“, istakao je Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta Zaječar.

Crveni krst Zaječar organizuje ovu akciju svake godine u oktobru mesecu u skladu sa kalendrom aktivnosti Crvenog krsta Srbije.


Mladi i perspektive – Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button