SokobanjaSokobanja lepsa strana SrbijeVesti

Tribina “Reci ne porodičnom nasilju” u petak u Sokobanji

Tribina “Reci ne porodičnom nasilju” biće održana u petak, 29. jula u velikoj sali opštine Sokobanja.

Pripadnici Policijske uprave Zaječar Policijske stanice u Sokobanji, učestvovaće na javnoj tribini “Reci ne porodičnom nasilju”, a pored policije, tribini će prisustvovati i predstavnici Centra za socijalni rad i zdravstveni radnici.

Tom prilikom, zainteresovani gradjani će moći bliže da se upoznaju sa problemima koje nosi porodično nasilje, načinima prijavljivanja, mogućnostima zbrinjavanja žrtava nasilja i slično.

“Tribina je jedna od aktivnosti u okviru projekta “Reci ne porodičnom nasilju”, a policija će ih tokom avgusta i septembra organizovati još, kako bi svim gradjanima pružala priliku da saznaju što više o specifičnostima i opasnostima porodičnog nasilja”, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Tokom ovog perioda, gradjanima na području Sokobanje biće podeljen i promotivni materijal, kao što su flajeri, blokčići i hemijske olovke.

Stručnim predavanjima prisustvovaće svi koji su uključeni u proces rada po predmetima vezanim za nasilje u porodici, a biće održani i sastanci, kako bi se kroz razmenu iskustava došlo do najboljih rešenja.

Početak tribine zakazan je za 18 sati.

Projekat „Sokobanja, lepša strana Srbije“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave opštine Sokobanja.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close