SportVestiZaječar info

TIMOKOVCI SPREMNI ZA SRPSKU LIGU, PRIPREME ZA TURNIR PRI KRAJU

FUDBAL: Zaječarci se potajno nadaju plasmanu u Srpsku ligu, a dok čekaju zvaničnu potvrdu čelnika FSS i FS RIS vrše pripreme za predstojeći, tradicionalni, četvrti po redu, Međunarodni turnir za mlađe kategorije “Zaječar 2020.”

U Timoku se još uvek potajno nadaju da će kao drugoplasirana ekipa zone Istok izboriti plasman u srpskoligaško društvo. Kombinacija ima nekoliko, ali oni za sada o tome ne govore već nestrpljivo čekuju konačnu odluku FS Srbije i FS RIS o formiranju liga za novu sezonu. Bilo bi lepo i korisno za sve ljubitelje “najlepše sporedne stvari na svetu” da u novoj sezoni sportski i fudbalski Zaječar ima dva člana Srpske lige. Kablovi su kao lider već izborili plasman u Srpsku ligu, a sada se očekuje da i Timok 1919 izbori plasman u viši rang.

Dok čekaju rasplet na svim nivoima čelni ljudi Timoka 1919 svakodnevno “punom parom” rade na sređivanju Gradskog stadiona, kao i na četiri pomoćna travnata terena podno Kraljevice, koji će, kako kažu, ovoga leta, do starta nove sezone, zasijati punim, srpskoligaškim sjajem…

Ozbiljno se pripremaju i za predstojeći, tradicionalni, četvrti po redu, Međunarodni turnir u fudbalu, za mlađe kategorije, pod nazivom “Zaječar 2020.”, koji će se od 24. do 28. juna održati na terenima podno Kraljevice.

ČELNICI TIMOKA 1919: Branče Đorđević i Ivan Vučković

-Velika nam je želja da od ovoga leta ponovo zaigramo u Srpskoj ligi. Već imamo kvalitetan sastav, spoj mladosti i iskustva, a posedujemo i sve ostalo što nam je potrebno za nesmetano takmičenje na srpskoligaškoj pozornici. Iza nas finansijski stoji lokalna samouprava grada Zaječara, pa smo uvereni da ćemo igrati zapaženu rolu, možda i istaći kandidaturu za najviši plasman i povratak u Prvu ligu. Ali, idemo redom. Važno je da smo stabilizovali klub u svakom pogledu i sada sa optimizmom gledamo u budućnost. Nadamo se najboljem i razmišljamo srpskoligaški – kaže Branče Đorđević, predsednik Timoka 1919 i dodaje:

– Užurbano se pripremamo i za predstojeći četvrti po redu Međunarodni turnir “Zaječar 2020.”, za mlađe kategorije, koji poprima sve veće razmere. Ove godine očekujemo preko 50 ekipa iz zemlje i inostranstva, sa oko 1000 mališana, budućih asova našeg fudbala. Za one sa strane obezbedićemo smeštaj i hranu i boravak u našem prelepom gradu.

-Dok traje ulepšavanje stadiona za novu prvensvtenu trku za bodove, ali i neizvesnost oko ranga takmičenja “belih labudova” sa Timoka u novoj sezoni, čelnici, radimo na ulepšavanju našeg hrama fudbala, ali radimo i na organizaciji tradicionalnog, četvrtog po redu, Međunarodnog turnira u fudbalu, za mlađe kategorije, pod nazivom “Zaječar 2020.”, koji će se u gradu na dva Timoka održati od 24. do 28. juna ove godine i na kome očekujemo veliki broj ekipa, među kojima će biti i mališani iz nekoliko naših elitnih klubova, pre svih Crvene Zvezde i Partizana, kaže Bojan Milijić, sportski direktor “plavo belog” broda sa Timoka.

Ivan Vučković, neumorni generalni direktor Timoka 1919, dodaje:
-Iskreno očekujemo da će Timok 1919 u novoj sezoni zaigrati na srpskoligaškoj pozornici. Ali, dok to zvanično ne potvrde nadležni organ FS RIS, mi se pored ostalih aktivnosti spremamo i za predstojeći petodnevni turnir u fudbalu za mlađe kategorije pod nazivom “Zaječar 2020.”. Kao i prethodne tri i ove godine očekujemo veliki broj ekipa iz svih krajeva naše zemlje, kao i nekoliko ekipa iz Gračanice, sa Kosova i Metohije i iz bugarskog grada Vidina, sa kojima takođe imamo odličnu saradnju.

Očekujemo dolazak mališana “crveno belih” sa Marakane i “crno belih” sa Topčidera, koji su pre dve godine bili naši gosti, sa nekoliko kategorija, kada su oduševili publiku na stadionu podno Kraljevice. Tokom petodnevnog takmičenja, odnosno od 24. do 28. juna, nastupiće budući asovi našeg fudbala u kategorijama od 2005. do 2013. godišta. Za najbolje ekipe i pojedince obezbedili smo vredne nagrade i pehare – najavio je Ivan Vučković, generalni sekretar Timoka 1919.

Organizator turnira je Fudbalski klub Timok 1919 i Sportski savez grada Zaječara, dok će sve utakmice suditi delioci pravde FS Grada Zaječara.

Pokrovitelj turnira kao i uvek do sada biće grad Zaječar, na čelu sa Boškom Ničićem, prvim čovekom grada i Milanom Stankovićem, pomoćnikom gradonačelnika za omladinu i sport.

N. P.
Foto:
NOVICA PETKOVIĆ SKELA

BIVŠI I NOVI BISER TIMOKA: Bojan i Strahinja (10) Milojić
FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA
BLAŽA I VLADA: Treneri mlađih kategorija
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close