Ritam gradaVestiZaječar info

Tehnička škola obeležava pola veka postojanja -Misija škole i dalje ista, da drži korak sa svim zahtevima društva!

U okviru obeležavanja 50 godina Tehničke škole u Zaječaru danas je u Pozorištu „Zoran Radmilović“ održana svečana akademija.

Svečanost je upriličena nastupom Dramske sekcije Tehničke škole u Zaječaru i  komadom „Jer za ljubav treba imat dušu“.

Goran Stanković direktor Tehničke škole u Zaječaru je rekao da je ovo veliki dan za Tehničku školu, pola veka postojanja.

“Ove školske godine 700 učenika je upisalo neke od 6 obrazovnih profila. Naš cilj je da učenicima pružimo interesantne i moderne obrazovne profile koji sutra mogu da im donesu posao ili da im omoguće školovaje na nekom od fakulteta. Vrednost ove škole je u ljudima, nastavnicima, zaposlenima i učenicima. Stalno usavršavanje nastavnika, rezultati u nastavi i takmičenjima garancije su da će Tehnička škola i dalje držati korak sa zahtevima društva. Misija škole je ista, upornim radom u školi učenici proširuju svoje ljudske kvalitete. Uveren sam da će mnoge buduće generacije doprineti dugom trajanju ove škole”, rekao je Stanković.

Vladislav Milojević je ispred Grada Zaječara pozdravio prisutne i poželeo Tehničkoj školi još puno uspešnih godina.

“Ovaj jubilej je dokaz da su generacije direktora, nastavnika koji su stvarali Tehničku školu u Zaječaru stvorili jedan ugled, tradiciju koju se nadam da ćemo i mi predati. Ova škola postavlja dobar temelj jednom gradu”, rekao je Milojević.

Povodom ovog velikog jubileja  dodeljene su i dve plakete, Gradu Zaječaru i Školskoj upravi, Ministarstvu prosvete. Takođe, nastavnici i direktori prve generacije Tehničke škole dobili su zlatnu značku.

Tehnička škola u Zaječaru počela je sa radom kao niža stručna škola za učenike u privredi. Do 1951. godine u školu učenika u privredi uglavnom su upisivani učenici sa završenom četvorogodišnjom školom. Tek 1967.godine formalno će se ona u svom statusu izjednačiti sa ostalim srednjim školama.

Godine 1966. dolazi do osnivanja Tehničke škole koja je imala mašinski i elektrotehnički odsek. Na početku rada u svakom odseku bilo je po dva odeljenja prvog razreda sa ukupno 148 učenika. 1967.godine došlo je do integrisanja svih srednjih škola u Centar usmernog obrazovanja “AVNOJ“.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close