BoljevacDruštvoVesti

Svojevrsni čas istorije na Rtnju – Obeležen Dan boraca

U znak sećanja na pale borce u Drugom svetskom ratu, predstavnici Opštinskog odbora SUBNOR Boljevac i Organizacije rezervnih vojnih starešina (ORVS) Boljevac, položili su juče venac na spomenik palim borcima u naselju Rtanj.

Na hrabrost boraca i njihovu nesebičnu žrtvu podsetio je i predsednik ORVS Branislav Pajkić svojim govorom. Ujedno, ovo je bila i prilika da se oda poštovanje porodici Minh čiju dobrotu i poštovanje prema radnicima rudnika pamte i prenose s kolena na koleno i dalje meštani ovog naselja i celog kraja.

Muzejska postavka u Vili Greta, koja je nekada bila porodična kuća Minhovih, i svojevrsni čas istorije, koji je priredio predstavnik Hotela Ramonda, podsetili su prisutne na te, nekada slavne, dane Rtnja.

Ispred same Vile, učenice Petra Jović i Nina Ilić govorile su svoje stihove posvećene Rtnju i životu a učenica Andrea Dimitrijević je imala svoju izložbu slika. Program je vodila prof. Maja Radovanović a celokupnu organizaciju su nesebično pomogli Hotel Ramonda i njen direktor Nebojša Jovanović koji je tom prilikom primio i zahvalnicu.

Zahvalnicu za svoje prisustvo i podršku ovom skupu je primila i Tanja, unuka rudara Alojza Hiršla koji je poginuo 1941. kao borac Paraćinskog partizanskog odreda.

OO SUBNOR Boljevac, kao organizator ovog skupa, dodelio je zahvalnice i učenicama i njihovoj profesorki Maji.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button