DruštvoKnjaževacVesti

Sutra počinje Sabor na Kadibogazu

Međunarodni Sabor na Kadibogazu biće održan i ove godine u pograničnom području Srbije i Bugarske, kod sela Novo Korito.

Sabor na Kadibogazu, koji se ove godine organizuje od 19. do 21. jula, je manifestcija koja promoviše i neguje prijateljske odnose opštine Knjaževac i opštine Belogradčik, na srpsko-bugarskoj granici, gde je podignut spomenik prijateljstva srpskog i bugarskog naroda.

Manifestacija na Kadibogazu počinje sutra u podne i trajaće do 22 sata. U subotu, manifestacija počinje u 12 sati i trajaće do 23 sata, dok je za nedelju 21. jula početak zakazan za 12 sati, a završetak predviđen za 22 sata.

Ovaj, sada već tradicionalni sabor neguje i promoviše kulturu, tradiciju, turizam i privredu ovog područja.

Posetioci će moći da na jednom mestu probaju gastronomske specijalitete sa roštilja, videti privrednu ponudu malih i velikih proizvođača i uživati u bogatom kulturno umetničkom programu folklornih društava, bleh orkestara, pevačkih grupa, i u sportskim nadmetanjima.

Za vreme trajanja ove trodnevne manifestacije otvara se granica i može se preći samo sa ličnom kartom. Zvaničnici opština Knjaževac i Belogradčik razmeniće mišljenja i iskustva iz prethodnog perioda i razgovarati o budućoj saradnji.

Organizator Sabora je Udruženje ”Međunarodni sabor na Kadibogazu”, a pokrovitelji i suorganizatori Opština Knjaževac i Turistička organizacija.

 

 

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close