DruštvoVestiZaječar info

POVOLJNOSTI STUDIRANJA NA FAKULTETU ZA MENADŽMENT

Na Fakultetu za menadžment Zaječar ovih dana je veoma živo, uveliko se održavaju ispitni rokovi (aprilski i junski) kako bi se okončala akademska godina, a počelo je i prijavljivanje kandidata za upis studenata na prvu godinu studija. 

Fakultet će u narednoj akademskoj godini upisati studente na Osnovnim strukovnim i akademskim studijama, na master i doktorskim studijama.

Novina u odnosu na prošlu akademsku godinu je novi akreditovani studijski program – Osnovne strukovne studije poslovne informatike za koji vlada veliko interesovanje.

Savet Fakulteta je, na predlog Nastavno-naučnog veća, usvojio cenovnik upisa i školarine za akademsku 2020/21. godinu u kome je predviđeno niz povoljnosti koje se odnose na upis i školarinu.

Novim cenovnikom predviđa se besplatan upis i školarina na prvu godinu osnovnih studija za kandidate sa prosekom iz srednje škole 5,00, 10 posto popusta za plaćanje upisa i školarine u celosti, kao i 20 posto popusta za plaćanje upisa i školarine za:

  • Prijavljene kandidate na osnovnim studijama sa prosekom iz srednje škole višim od 4,5
  • Prijavljene kandidate iz porodica sa jednim roditeljem ( samohrani roditelji)
  • Prijavljene kandidate sa invaliditetom
  • Prijavljene kandidate – decu palih boraca iz ratova devedesetih
  • Prijavljeni kandidati za Master studije koji su na Osnovnim studijama Fakulteta za menadžment, ostvarili prosečnu ocenu veću od 9,50
  • Prijavljene kandidate za doktorske studije koji su ostvarili prosečnu ocenu na osnovnim i master studijama veću od 9,50. 

Takođe, Fakultet odobrava 30 posto popusta na upis i školarinu za drugog člana porodice, a za trećeg člana porodice je besplatno.

ŠKOLARINA u akademskoj 2020/21. godini, na Osnovnim studijama je 120.000 dinara po godini, na Master studijama  150.000,00 dinara, a na Doktorskim studijama 150.000 dinara po godini.

Na Fakultetu za menadžment saznajemo i da je plaćanje upisa i školarine moguće na rate, za osnovne studije 20.000 dinara prilikom upisa, a ostalo na deset mesečnih rata, dok je za master i doktorske studije potrebno izdvojiti 30.000 prilikom upisa, a preostalo plaćanje moguće je na deset rata.

Povoljnost je i ta da se udžbenici i nastavni materijali, prilikom upisa na PRVU godinu Osnovnih studija, dobijaju prilikom upisa  besplatno.

“Ove povoljnosti treba iskoristiti”, navode na Fakultetu i dodaju da se svi zaineresovani mogu prijaviti svakim radnim danom od 09.00 do 16.00 sati, sve do 06. jula ove godine

Prijemni ispit biće održan 6. jula u 12.00 sati.

Na sajtu Fakulteta može se vršiti online prijavljivanje i polaganje prijemnog ispita.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close