DruštvoVesti

Dođe i taj dan: KRAJ NASTAVE NA DALJINU, odahnuli i đaci i roditelji

Danas je poslednji dan nastave na daljinu koja je sa emitovanjem na televiziji počela u martu za osnovne i srednje škole. Kraj nastve predstavlja veliko olakšanje, kako za decu tako i za njihove roditelje. I jedni i drugi se slažu da je bilo naporno. Za nastavnike i učitelje ovo još nije kraj.

Nastava u Srbiji proteklih meseci je realizovana na drugačiji način, u vidu predavanja lekcija na TV-u. Na takav način rada imali su primedbe ;esto i roditelji i deca. Dinamika izvođenja nastave je, smatraju đaci i roditelji, bila neprilagođena (za mlađe učenike su lekcije predavane brzo, nekad je bilo mnogo ponavljanja a nedovoljno objašnjenja).Treba imati u vidu i da se povećao obim posla učitelja i nastavnika, koji su bili u obavezi da tokom celog dana proveravaju i pomažu svojim đacima.

foto: PrintScr RTS

Ministar prosvete Mladen Šarčević kazao je da će od 1. juna u školu dolaziti samo oni koji žele da poprave ocene ili deca koju će nastavnici pozivati ako procene da dodatno treba proveriti njihovo znanje.

Učenicima osmog razreda predstoji proba male mature i pripremna nastava za završni ispit.

“Učenici od prvog do četvrtog razreda ne moraju da dolaze u školu u junu, jer učitelji uglavnom znaju šta da im zaključe. Starija deca, od 5. do 7. razreda, koristiće drugu i treću nedelju juna kako bi završila obaveze oko ocena”, kazao je ministar

Ocene se zaključujuna osnovu formativnog ocenjivanja , domaćih radova, prezentacija, i sveukupnog angažovanja, a računale su se i one iz prvog polugodišta.

Oznake
Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close