SportVestiZaječar info

Stop seminar sudija zonskih liga FS RIS -TEST POLAGALI I DELIOCI PRAVDE ZONE ISTOK

Stop seminar sudija zonskih liga FS RIS: Na stadionu podno Kraljevice, juče test polagali i delioci pravde zone “Istok”

SUDIJE SA ISTOKA NA PROVERI

Kako bi proverili fizičku spremnost, tokom ove sedmice održava se Stop seminar sudija zonskih liga sa područja FS regiona Istočne Srbije.  U ponedeljak na gradskom stadionu u Jagodini proveru fizičke spreme je obavilo 28 delioca pravde zone Zapad, u utorak u sportskoj hali u Aleksincu, proveru je imalo 30 sudija zone Centar, a juče, na gradskom stadionu podno Kraljevicom u Zaječaru, trenutnu fizičku pripremljenost, takozvani Jo- Jo test za glavne i Ariet test za pomoćne sudije, obavilo je 36 mladih sudija zone Istok. Danas, Stop seminar za sudije zonskih liga obaviće se na stadionu Radnika u Surdulici, a na crtu će izaći mladi delioci pravde zone Jug.

– Stop seminar u Zaječaru za sudije zone Istok odradilo je 36 mladih i perspektivnih sudija i svi su bili uspešni, što je za svaku pohvalu. Nakon istrčanih deonica sa sudijama sam održao sastanak, na kome smo razgovarali o dosadašnjem toku sezone. Na obostrano zadovoljstvo sve teče po planu i bez većih primedbi – rekao je Srđan Obradović iz Jagodine, komesar za suđenje zonskih liga FS RIS.

Igor Kocić iz Vlasotinca, bivši sudija, a sada predsednik tehničke komisije i instruktor fitnesa pri FS RIS, takođe je imao samo reči hvale, kada je u pitanju fizička sprema sudija.

-Sve sudije su došle fizički spremne na ovom Stop seminaru. Drago mi je što su uspešno odradili seminar, a ja kao instruktor za fizičku spremu sudija uvek im stojim na raspolaganju da im savetima pomognem da uvek budu na visini zadatka – rekao je Igor Kocić, predsednik Tehničke komisije i instruktor fitnesa pri FS regiona Istočne Srbije.

U radu Stop seminara učestvovali su i Dalibor Manojlović iz Knjaževca, savezni sudija i predsednik SSOS FS Zaječarskog okruga, kao i Aleksandar Minić bivši sudija iz Knjaževca (sada sudi mali fudbal) i Stefan Vojnić pomoćni sudija na Prvoj ligi iz Boljevca.

-Uspešno smo na stadionu podno Kraljevicom u gradu na dva Timoka, održali Stop seminar za sudije zone Istok. U organizaciji seminara puno su nam pomogli čelni ljudi Timoka 1919. Na testovima svi mladići su pokazali odličnu formu, što je jedan od preduslova da na terenu sude kvalitetno i da se sa lakoćom kreću po zelenom pravougaoniku. Ima odličnih sudija, kako iz drugih krajeva, tako i sa prostora FS Zaječarskog okruga. Ako ovako nastave da sude i da se razvijaju, mnogi od njih će već od narednog leta deliti pravdu i na srpskoligaškoj pozornici, a potom i više od toga. Marljivim radom u našoj sudijskoj orhganizaciji, kako na usavršavanju, tako i na omasovljenju naše organizacije, koja je svakim danom sve kvalitetnija i brojnija. Uskoro planiramo da održimo nov seminar za nove i mlade sudije sa našeg područja. Moramo da stvaramo nove i prave naslednike nekadašnjih sudijskih veličina na ovom prostoru, kao što su bili Milivoje Gugulović, Zoran Petrović, Slavoljub Ristić, Denis Trailović, Vita Marjanović, Momčilo Pavlović, Zoran Đurović, Berislav Popović, Dragan Lukić, Miloš Jovanović i druge sudijske gromade – kaže Dalibor Manojlović, marljivi predsednik Sudijske organizacije FS zaječarskog okruga.

N. P.
FOTO: NOVICA PETKOVIĆ SKELA

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close