DruštvoVestiZaječar info

STEM kviz i društvene igre u zaječarskoj Gimnaziji u okviru Evropske noći istraživača

Evropska noć istraživača održaće se u našoj zemlji jubilarni, deseti put 27. septembra, a ovoj naučnoj avanturi pridružiće se najveći broj gradova do sada – čak 29, među njima je i Grad Zaječar.

U okviru Evropske noći istraživača zanimljiva naučna zabava biće priređena u zaječarskoj Gimnaziji gde će zainteresovani moći da učestvuju u STEM kvizu. Pojam STEM dolazi iz engleskog jezika i to je zapravo akronim sastavljen od reči science, technology, engineering i mathematics (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Dešavanje počinje večeras u 19 sati, a druženje se nastavlja sutra od 18.00 kada će biti organizovane društvene igre.

Tema ovogodišnje Noći istraživača je nauka koja nas globalno povezuje – bilo da je u pitanju nauka koja se bavi pitanjima kako nam internet pomaže da se globalno povežemo ili kako se nauka povezuje kroz međunarodne projekte u cilju rešavanja nekog problema.

Naša zemlja slavi poseban jubilej – desetu godinu održavanja ove naučne manifestacije kod nas. Prva Noć istraživača u Srbiji održana je 2010. godine u Novom Sadu, kada se okupilo više od sto istraživača da deci i zainteresovanim sugrađanima omoguće da dožive i iskuse nauku.

Najveća naučna zabava u Evropi održaće se istovremeno u više od 370 gradova, a očekuje se da će biti premašen i prošlogodišnji broj od neverovatnih milion i po posetilaca.

Svi sadržaji su, kao i prethodnih godina, besplatni.

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close