DruštvoVestiZaječar info

Sreda u istočnoj Srbiji sunčana i hladna

U Srbiji se danas posle hladnog jutra i mraza, tokom dana očekuje pretežno sunčano vreme, a uveče i tokom noći magla i niska oblačnost, saopšto je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Vetar slab promenljiv.

Jutarnja temperatura od -10 do -4 stepena, najviša dnevna od 0 do pet.

U Zaječaru jutro hladno, sa mrazem, tokom dana pretežno sunčano, uz slab vetar promenljivog pravca.

Jutarnja temperatura od – 9 do -4, najviša dnevna oko tri stepena.

Narednih dana jutra hladna sa slabim i umerenim mrazem, u nižim predelima i s maglom, koja će se u pojedinim danima ponegde zadržati duže.

Saobraćaj na putevima u Srbiji danas će biti pojačan u gradovima, ali i van naseljenih mesta, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Veći broj vozila očekuje se na svim magistralnim pravcima, a posebno na autoputevima koji vode ka zapadnoj Evropi.

Vozačima u prepodnevnim satima magla može otežavati vožnju jer će kolovozi biti vlažni, a u kombinaciji sa hladnim vremenom i jačim mrazem formiraće se i led na putu, što utiče na proklizavanje vozila, zaustavni put postaje duži, a izletanja sa kolovoza češća. Na zimske uslove vožnje, ali dobru prohodnost puteva, treba računati u planinskim predelima centralne i zapadne Srbije na kojima ima snega na putu, ali i na niže temepetarure koje se u pojedinim krajevima kreću i dvanaest stepeni ispod nultog podeljka, zbog kojih vožnju dodatno otežava led na kolovozu pa je na ovim putevima pored dobrih zimskih guma obavezna upotreba i lanaca.

Na naplatnim rampama, kao i na putničkim terminalima na granicama nema zadržavanja.

Putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta su mestimično vlažni, preko Crnog Vrha snega mestimično ima od  do  centimetra. Vidljivost je dobra, osim na području Klokočevca, gde je usled magle, smanjna na 50 i 100 metara. Sitnih odrona ima duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

Na državnom putu Paraćin-Zaječar, na deonicama: Donja Mutnica, Krivovirsko brdo i Mirovo, kao i na putu Grljan-Vratarnica, na putu Boljevac-Knjaževac, i putnim pravcima koji se nalaze uz trasu izgradnje gasovoda Turski tok, moguće je stvaranje blata na putu u dužini od 100 do 300 metara.

 

Prikaži više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button
Close