VestiZaječar info

SREĆNA SRPSKA NOVA GODINA! Zaječarci i njihovi gosti uživali uz Miru Škorić, trubače i bogat program

ZAJEČARCI I NJIHOVI GOSTI NOVU GODINU PO JULIJANSKOM KALENDARU DOČEKALI SU U LEPOJ ATMOSFERI NA GRADSKOM TRGU UZ TRUBAČE, MIRU ŠKORIĆ I TRADICIONALNU IGRU KULTURNO-UMETNIČKIH DRUŠTAVA. TAČNO U PONOĆ PRIREĐEN JE I VATROMET.

Svečani doček Nove godine po Julijanskom kalendaru priređen je sinoć na Trgu oslobođenja u gradu na Timoku. Zaječarci i njihovi gosti uživali su uz bogat program koji je počeo u popodnevnim satima, takmičenjem ekipa seoskih mesnih zajednica u pripremanju svadbarskih sarmi, čiji se miris širio trgom.

Titulu pobednika poneli su mladi kulinari iz Velikog Izvora, drugo mesto pripalo je ekipi iz Nikoličeva, dok je za trećeplasiranu ekipu proglašena ekipa iz Dubočana. Njima je nagrade uručila direktorka Turističke organizacije grada Zaječara Dragana Gogić Rajković.

Nakon prezentacije kuliranskih umeća, počeo je Novogodišnji festival folklora na kome je nastupilo 12 seoskih i gradskih KUD-ova predstavljajući tradiciju ovog kraja Srbije.

Atmosfera je dodatno dovedena do usijanja nastupom estradne umetnice Mire Škorić koja je tokom večeri ređala svoje ali i tuđe poznate hitove.

Tačno u ponoć, uz vatromet i nastup trubača „Zlatne trube“ iz Knjaževca, Zaječarci i njihovi gosti dočekali su Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

U toku proslave, posetiocima i publici služeno je kuvano vino sa karanfilićem, koje je pripremio Odred izviđača „Đorđe Simeonović“.

Prikaži više

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button